Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣυμμετοχή του ΣΕΠΟΣ στην IMEX

Συμμετοχή του ΣΕΠΟΣ στην IMEX

Στη διεθνή έκθεση επαγγελματικού τουρισμού (συνέδρια, σεμινάρια, ταξίδια κινήτρων) IMEX, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας συμμετείχε ο ΣΕΠΟΣ, με περίπτερο μέσα στο χώρο του ΕΟΤ, […]

Στη διεθνή έκθεση επαγγελματικού τουρισμού (συνέδρια, σεμινάρια, ταξίδια κινήτρων) IMEX, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη<...> Φρανκφούρτη της Γερμανίας συμμετείχε ο ΣΕΠΟΣ, με περίπτερο μέσα στο χώρο του ΕΟΤ, ο οποίος κάλυπτε συνολικά επιφάνεια 260 τ.μ. Παρά τις αρνητικές διεθνείς συγκυρίες που επικρατούν λόγω του πολέμου στο Ιράκ, την έκθεση επισκέφτηκαν περισσότερα από 5.000 άτομα, από τα οποία τα 2.600 ήταν «Hosted Buyers» από 39 χώρες.

Οι επισκέπτες προμηθεύτηκαν το συνεδριακό οδηγό και το CD-Rom του ΣΕΠΟΣ, ενώ πολλοί από αυτούς ζήτησαν να πληροφορηθούν για την υποδομή της Αθήνας και τις γενικές βελτιώσεις/αναβαθμίσεις εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, ενδιαφέρον εξέφρασαν για τα νησιά και κυρίως για την Κρήτη ως συνεδριακό προορισμό.

Στο περίπτερο του ΣΕΠΟΣ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον γενικό γραμματέα Ζαχαρία Καπλανίδη και τη διευθύντρια Φιλιώ Λαζανά, συμμετείχαν οι επιχειρήσεις: Amphitrion, Epsilon Travel, Golden Sun Holidays, Hellenic Sun Editions, Interdynamic, Km Travel & Tourism, Rodos Palace, Triaena Tours & Congress, Zita Congress & Travel.

Παράλληλα, σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα μέσα στο περίπτερο, ο ΕΟΤ παρουσίαζε σε οργανωμένα γκρουπ επισκεπτών την Ελλάδα και τους 15 συνεκθέτες του με βίντεο και PowerPoint. Στο περίπτερο του ΕΟΤ συμμετείχαν οι εξής επιχειρήσεις: ACE Incentives, Alvia Travel, Astir Palace Resort, CruiseClub Holidays, Divanis Chain Hotels, Elounda S.A., Epirus – Prefecture of Ioannina, Fodele Beach Holidays Resort, HAPCO, Helios Hotels & Resorts, Neptune Hotels Resort, Olympic Airways, Plotin Travel S.A., Rodos Tourism promotion Organisation, Thessaloniki CVB.

Επίσης, με περίπτερο εκτός του ΕΟΤ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι επιχειρήσεις Aldemar Hotels, Athinais, Capsis Convention Center & Resort Hotels, Intercontinental Hotels, Kicc, Maris Hotels, κ.α.

Στην ίδια αίθουσα παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη μέρα της έκθεσης, ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Ζαχ. Καπλανίδη και του διευθυντή του ΕΟΤ Γερμανίας Ε. Διαλυνά συνάντηση όλων των συνεκθετών με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για την ΙΜΕΧ και τη βελτίωση της ελληνικής παρουσίας.

Οι συνεκθέτες συμφώνησαν ότι η κίνηση στην έκθεση ήταν αρκετά αυξημένη, δεδομένων μάλιστα και των αντίξοων διεθνών συνθηκών, και ότι η ΙΜΕΧ είναι μια έκθεση με μέλλον. Πάνω σε αυτό οι συνεκθέτες συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί το ελληνικό περίπτερο και να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών. Οι περισσότεροι εκθέτες ζήτησαν από τον ΕΟΤ να αλλάξει η μορφή του περιπτέρου, αντικαθιστώντας τα κλειστά περίπτερα και τους τοίχους με ανοιχτούς χώρους, καθώς και να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό του συνολικού χώρου.

Ο κ. Καπλανίδης τόνισε ότι «ενώ πλέον η Ελλάδα έχει εκσυγχρονιστεί ικανοποιητικά από πλευράς συνεδριακής υποδομής και δεν έχει πολλά να ζηλέψει από τις ανταγωνίστριες χώρες, είναι γνωστή στην αγορά μόνο ως προορισμός αναψυχής. Χρειάζεται να κάνουμε δυνατό marketing και να προβάλουμε πρώτα τον προορισμό και ύστερα τις επιχειρήσεις μας. Για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε μια χούφτα επαγγελματίες κι ότι η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει».

Ο κ. Διαλυνάς επεσήμανε ότι η ΙΜΕΧ είναι μια έκθεση με μέλλον κι ότι ο ΕΟΤ είναι πρόθυμος να ακούσει τις ιδέες των συνεκθετών για το σχεδιασμό του περιπτέρου και να τις εφαρμόσει στο βαθμό που είναι δυνατό, προκειμένου στην επόμενη έκθεση η ελληνική παρουσία να είναι πιο δυναμική. Ζήτησε, όμως, από τους συνεκθέτες να απαντούν πιο έγκαιρα για την απόφαση συμμετοχής τους, έτσι ώστε να μπορεί ο ΕΟΤ να κάνει σωστή διαχείριση των δαπανών που προκύπτουν για την προβολή του ελληνικού περιπτέρου.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΠΟΣ ιδιαίτερα αρνητικά σχολιάστηκε το γεγονός της απουσίας της Επιτροπής του Αθήνα 2004, η οποία αν και είχε ενημερωθεί για την έκθεση, αγνόησε πλήρως την πρόσκληση που της απηύθυνε ο ΕΟΤ της Γερμανίας και δεν δήλωσε συμμετοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους επισκέπτες ήθελαν να πληροφορηθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις εξελίξεις των έργων, τη διαμονή των τουριστών κατά τη διάρκεια των αγώνων, όμως ο αρμόδιος ελληνικός φορέας έλαμπε δια της απουσίας του, δίνοντας μια πολύ αρνητική εικόνα για την χώρα μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024