Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΚύπρος: Visa και αεροπορική σύνδεση με τις ΗΠΑ ενδιαφέρουν τον Λίβανο

Κύπρος: Visa και αεροπορική σύνδεση με τις ΗΠΑ ενδιαφέρουν τον Λίβανο

Σε συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας με την πρέσβειρα του Λιβάνου στην Κύπρο Samira Hanna-el-Daher συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο χώρων επί […]

Σε συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας με την πρέσβειρα του Λιβάνου στην Κύπρο<...> Samira Hanna-el-Daher συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο χώρων επί σειράς θεμάτων, μεταξύ των οποίων το θέμα της χρονικής διάρκειας της Visa, αλλά και το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης του Λιβάνου με τις ΗΠΑ μέσω Κύπρου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λιλλήκας δήλωσε σχετικά: «Συζητήσαμε το θέμα της θεώρησης εισόδου Visa που πρέπει να παίρνουν οι υπήκοοι του Λιβάνου όταν έρχονται στην Κύπρο, περιλαμβανομένων και των επιχειρηματιών. Για τους επιχειρηματίες μας ζητούν να δίνουμε Visa μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας(multi-entry visa), θέμα το οποίο μπορούμε να μελετήσουμε.

To άλλο θέμα που συζητήσαμε είναι το γεγονός ότι ενδιαφέρονται πάρα πολύ για το αν θα υπάρξει απ΄ ευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ. Από τον Λίβανο δεν υπάρχει τέτοιου είδους πτήση και για αυτό επιθυμούν, σε περίπτωση που υπάρξει απ΄ ευθείας πτήση μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών, να μεταφέρουν κόσμο μέσω Κύπρου για Αμερική και αντίστροφα.

Επίσης, ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Κύπρο. Συνεννοηθήκαμε να οργανώσουμε μια επίσκεψη επιχειρηματιών από τον Λίβανο στην Κύπρο, για να μελετήσουν τη δυνατότητα επενδύσεων που τους ενδιαφέρουν στον τομέα της βιομηχανίας και στον τομέα των υπηρεσιών. Στόχος είναι να επωφεληθούν από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να δημιουργήσουν εταιρίες στην Κύπρο οι οποίες θα βρίσκονται, πλέον, σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Τέλος, θα γίνει μια προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί επίσκεψη επιχειρηματιών από τον Λίβανο στη Διεθνή Έκθεση της Κύπρου. Ο Λίβανος δεν μετέχει στην Έκθεση και μέσα από μια τέτοια επίσκεψη θα μπορέσουν να δουν τη βαρύτητα της Διεθνούς μας Έκθεσης και να μελετήσουν κατά πόσο, από του χρόνου, θα μπορούν να εκπροσωπούνται εταιρίες τους σ΄ αυτήν.»

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024