Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΕπίσπευση των Ολυμπιακών Έργων του Ανατολικού τομέα της Θεσσαλονίκης

Επίσπευση των Ολυμπιακών Έργων του Ανατολικού τομέα της Θεσσαλονίκης

O γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ηλίας Λιακόπουλος, επιθεώρησε την πορεία των εκτελούμενων ολυμπιακών έργων στο ανατολικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, ζητώντας την επίσπευση των εργασιών, προκειμένου τα έργα να […]

O γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ηλίας Λιακόπουλος, επιθεώρησε την πορεία των εκτελούμενων ολυμπιακών έργων στο ανατολικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, ζητώντας<...> την επίσπευση των εργασιών, προκειμένου τα έργα να είναι έτοιμο όσο το δυνατόν συντομότερα, παρά το γεγονός ότι όλες οι εργολαβίες τηρούν πιστά μέχρι σήμερα τα χρονοδιαγράμματα.

«Από τη στιγμή που είμαστε σε θέση να τελειώσουμε ένα έργο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού είναι ανούσιο να καθυστερήσουμε περιμένοντας τη συμβατική ημερομηνία περαίωσης το Νοέμβριο. Με αυτή τη λογική πρέπει να πάμε σε όλα τα έργα», επισήμανε ο κ. Λιακόπουλος.

Ο γ.γ. της Περιφέρειας επισκέφτηκε αρχικά τα έργα που εκτελούνται στον οικισμό του Φοίνικα, στο πλαίσιο του Ολυμπιακού Έργου «Ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων και αισθητική αποκατάσταση των όψεων των κτιρίων κατά μήκος της οδού Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή Φοίνικα», συνοδευόμενος από το δήμαρχο Καλαμαριάς, Χριστόδουλο Οικονομίδη.

«Στον οικισμό του Φοίνικα εκτελείται μια σημαντική εργολαβία σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση των όψεων των κτιρίων και στη διαμόρφωση των πεζοδρομίων και της Πολιτιστικής Πλατείας του Φοίνικα. Ως το τέλος του καλοκαιριού ελπίζουμε να έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες. Σε συνδυασμό με το έργο που έχουμε εντάξει στα Ολοκληρωμένα Αστικά Προγράμματα για την περιοχή, αλλάζουμε συνολικά την εικόνα του Φοίνικα, βγάζοντας τον οικισμό και τους κατοίκους του από το τέλμα της υποβάθμισης, μέχρι το τέλος του 2003. Τα έργα στην πλατεία και τα πεζοδρόμια έχουν ολοκληρωθεί και σε λίγες μέρες αρχίζει και η αποκατάσταση των όψεων των παλαιών εργατικών κατοικιών», ανέφερε ο κ. Λιακόπουλος.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών, που προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Η όψη του Φοίνικα αλλάζει και πλέον η περιοχή θα καλωσορίζει κυριολεκτικά τον επισκέπτη», δήλωσε ο κ. Οικονομίδης.

Στη συνέχεια ο κ. Λιακόπουλος επιθεώρησε την εργολαβία «Οδική σύνδεση Αεροδρομίου ‘Μακεδονία’ με οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών και έργα βελτίωσης της Ανατολικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης», συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Γιάννη Οικονομίδη.

Ο κ. Λιακόπουλος δήλωσε ότι «αφού ξεπεράσαμε τα όποια προβλήματα υπήρξαν με την απαλλοτρίωση των εκτάσεων στην περιοχή, τα έργα προχώρησαν με θεαματικά γρήγορο ρυθμό. Ο δρόμος είναι σχεδόν έτοιμος να δοθεί σε χρήση και λειτουργικά θα κυκλοφορείται πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του 2003. Θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, ενώ η εργολαβία στο σύνολό της θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεδομένου ότι περιλαμβάνει και την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στο ύψος σύνδεσης του δρόμου με την οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών».

Ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», τόνισε ότι «ο συγκεκριμένος δρόμος είναι τμήμα μιας συνολικής εργολαβίας που είναι σε εξέλιξη. Λειτουργικά ο δρόμος είναι στο τελευταίο στάδιό του. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στον κόμβο της Θέρμης θα προχωρήσουμε και στην κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου για σύνδεση του αεροδρομίου με την οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών. Είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024