Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση 12% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της HERTZ

Θοδωρής Κουμέλης - 08 May 2003, 00:00

Αύξηση του κύκλου εργασιών της παρουσίασε η εταιρία Autohellas/Hertz και το πρώτο τρίμηνο του 2003 παρά τις επικρατούσες συνθήκες στον τουρισμό<...>

. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 17,9 εκατ. ευρώ έναντι 15,9 εκατ. ευρώ το 2002, παρουσιάζοντας αύξηση 12,2%. Είναι χαρακτηριστικό όμως πως η αύξηση αυτή προήλθε εξίσου από τους δύο κλάδους δραστηριότητας, τόσο του Fleet Management όσο και των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν ο συνολικός στόλος των αυτοκινήτων να φθάσει στο τέλος Μαρτίου τα 17.000 αυτοκίνητα από 15.900 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι με αξία που ανήλθε στα 205 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα τα κέρδη προ αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο στα 12,1 εκατ. ευρώ έναντι 9.3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αύξηση δηλ.30%. Παράλληλα, οι ζημιές, παρά την εποχικότητα της τουριστικής κίνησης, περιορίστηκαν κατά 87% στις 277 χιλ. ευρώ από ζημιές 2.146 χιλ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2001.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2003 είναι ο πρώτος χρόνος που η Autohellas επιτυγχάνει από το 1ο τρίμηνο του έτους εξισορρόπηση των εσόδων-εξόδων, το οποίο οφείλεται όχι μόνο στην ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή του Fleet Management στο σύνολο των μεγεθών της εταιρίας, αλλά και στην καλύτερη διαχείριση του στόλου των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων (Rent- a- Car), και την ταχύτερη πώληση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά το 2002, η Autohellas /Hertz έκλεισε με κέρδη προ φόρων 14,1 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 27% σε σχέση με το 2001.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top