Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση των charter τον Απρίλιο σε Κρήτη και Κέρκυρα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Μάιος 2003, 00:00

Σημαντική αύξηση για το μήνα Απρίλιο καταγράφεται στις αφίξεις αλλοδαπών επιβατών με ναυλωμένες πτήσεις στα αεροδρόμια Κέρκυρας, Κω και Ρόδου σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας...

Σημαντική αύξηση για το μήνα Απρίλιο καταγράφεται στις αφίξεις αλλοδαπών επιβατών με ναυλωμένες πτήσεις στα αεροδρόμια Κέρκυρας (+11%), Κω (+46%) και Ρόδου (+20%) σύμφωνα με τα στοιχεία<...>

της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Η αύξηση οφείλεται είτε στις γιορτές για το Πάσχα των Καθολικών και των Ορθοδόξων, είτε δικαιολογείται από τη δυνατότητα στατιστικής επίδρασης λόγω μικρού μεγέθους του μήνα Απριλίου στο σύνολο του έτους. Επιβεβαιώνει την παραδοχή ότι ο πόλεμος στο Ιράκ, εφόσον ήταν σύντομος, όπως και συνέβη, δεν επρόκειτο να έχει σημαντική επίδραση στον ελληνικό τουρισμό.

Ο ΕΟΤ πάντως στην ανακοίνωση τονίζει χαρακτηριστικά του ότι `επισημαίνεται, ότι η αύξηση αφίξεων σε αυτούς τους προορισμούς ίσως να σημαίνει μείωση σε κάποιους άλλους που πιθανώς να οφείλεται στην ενεργοποίηση των τουριστικών φορέων των προορισμών αυτών, για ποιοτικό τουρισμό και προσφορά νέων προϊόντων`.

Ο Οργανισμός, για να έχει σαφέστερη εικόνα της αγοράς εισερχομένου τουρισμού, προτίθεται να συγκαλέσει στη Θεσσαλονίκη προσεχώς σύσκεψη των Διευθύνσεων του στο εξωτερικό για την αξιολόγηση της κατάστασης. Σημειώνουμε ότι, με πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα κυκλοφόρησε η έκδοση της περασμένης Κυριακής της εφημερίδας Times του Λονδίνου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top