Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ διασύνδεση τουρισμού-βιομηχανίας θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος μας

Η διασύνδεση τουρισμού-βιομηχανίας θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος μας

Σειρά μέτρων που θα συντελέσουν στο να συνδεθούν στενότερα τουρισμός και βιομηχανία με σκοπό την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους, αλλά και η μέτρηση της συμβολής του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, συζητήθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης…

Σειρά μέτρων που θα συντελέσουν στο να συνδεθούν στενότερα τουρισμός και βιομηχανία με σκοπό την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας<...> τους, αλλά και η μέτρηση της συμβολής του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, αποτέλεσαν βασικά αντικείμενα της χθεσινής τέταρτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Aκη Τσοχατζόπουλου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε την σημασία της δυνατότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στη διεθνή αγορά καθώς και τη δυνατότητά του να ενσωματώνει ένα όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων.

“Μας ενδιαφέρει να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει για την ελληνική οικονομία στο σύνολό της η άφιξη 12 – 14 εκ. τουριστών, με ποιο τρόπο παρεμβαίνει στην βιομηχανική παραγωγή της χώρας μας (πρωτογενή, δευτερογενή), με ποιο τρόπο παρεμβαίνει στο εμπόριο, στις επιχειρήσεις, στις υπηρεσίες” σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι τουριστική και βιομηχανική δραστηριότητα είναι παράλληλες βασικές λειτουργίες της οικονομικής πορείας και ανάπτυξης της χώρας και σε αυτή την κατεύθυνση θα προωθηθούν μια σειρά από πρωτοβουλίες για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού που πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο τετράμηνο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, επίσης, τόνισε “Πρώτο θέμα ήταν ότι εγκρίνουμε και στηρίζουμε την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ της βιομηχανίας και του τουρισμού στη βάση της επίγνωσης της οργανωτικής σχέσης και των δύο τομέων για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Βάση αυτού του διαλόγου αποτελούν τα συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν από τη σημερινή συζήτηση”.

Σχετικά με την μέτρηση της συνεισφοράς του τουρισμού ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι θα προωθηθεί η δημιουργία δορυφόρων λογαριασμών του ελληνικού τουρισμού.

Επίσης, μέσα από την έναρξη της λειτουργίας, στο επόμενο τετράμηνο, της ανακοινωθείσας από τον πρωθυπουργό Διυπουργικής Επιτροπής θα προωθηθεί η υποστήριξη της συνεργασίας τουρισμού και βιομηχανίας. Η επιτροπή αυτή βρίσκεται σε φάση προχωρημένης σύστασης και συγκρότησης, έτσι ώστε αυτή η συνεργασία σε οικονομικό επίπεδο τουρισμού και βιομηχανίας να υποστηριχθεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και να έχει αποτελέσματα άμεσα, είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε στην δημιουργία φορέα μάρκετινγκ και διαφήμισης για τον τουρισμό και σημείωσε ότι ήδη ετοιμάζεται σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024