Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργός Υγείας & Πρόνοιας

Σύσταση προς ξενοδόχους να μην φιλοξενούν τουρίστες από χώρες – εστίες του SARS

Κάλη Δάφνη - 09 Μάιος 2003, 00:00

Σύσταση στους ξενοδόχους να αποφεύγουν να δέχονται τουρίστες που έρχονται από χώρες όπου υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού της άτυπης πνευμονίας έκανε ο υπουργός Υγείας & Πρόνοιας Κώστας Στεφανής...

Σύσταση στους ξενοδόχους να αποφεύγουν να δέχονται τουρίστες που έρχονται από χώρες όπου υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού της άτυπης πνευμονίας, όπως το Χονγκ Κόνγκ έκανε <...>

ο υπουργός Υγείας & Πρόνοιας Κώστας Στεφανής κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου όπου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του έκτακτου συμβουλίου των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση του ιού του σοβαρού οξέως αναπνευστικού συνδρόμου (ΣΟΑΣ).

Συγκεκριμένα ο κ. Στεφανής απαντώντας σε ερώτηση «αν ξενοδόχος έχει ένα γκρουπ 50 ατόμων από το Χονγκ Κονγκ τι να κάνει» ο κ. Στεφανής απάντησε: «Η σύστασή μας είναι να αποφύγει αυτά τα άτομα να έρθουν στη χώρα μας. Είναι σύσταση. Είναι σύσταση και ελπίζω κάθε ένας να έχει συνείδηση των υποχρεώσεών του απέναντι στη χώρα του και απέναντι στον κόσμο, ως πολίτης».

Μάλιστα, ο υπουργός, σε άλλο σημείο τόνισε πως «δεν είμαστε σε θέση να απαγορεύσουμε την είσοδο στη χώρα μας σε κανέναν αλλά ούτε και να επιβάλλουμε ιατρικό υγειονομικό έλεγχο και ούτε προτιθέμεθα προς το παρόν να το πράξουμε» και πρόσθεσε: «Εναπόκειται στα κράτη στα οποία ενδημεί η νόσος, να πραγματοποιούν εκείνους τους ιατρικούς υγειονομικούς ελέγχους που θεωρούν απαραίτητους στους ταξιδιώτες που αναχωρούν από αυτά».

Επανέλαβε πως «μέχρι σήμερα δεν υπήρξε και δεν υπάρχει κανένα ύποπτο κρούσμα στη χώρα μας» και τόνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι «θα υπάρχει άμεση ενημέρωση σε ενδεχόμενο περιστατικό το οποίο θα πληροί τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ύποπτο».

Έκανε ακόμα ειδική αναφορά στα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας, από την πρώτη στιγμή, αλλά και σε αυτά που έχουν ληφθεί από τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επεσήμανε μάλιστα ότι «ενισχύουμε διαρκώς το σύστημα προστασίας έτσι ώστε να περιορίσουμε τον κίνδυνο στο ελάχιστο».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top