Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μείωση των επιχειρηματικών ταξιδιών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Μάιος 2003, 00:00

Μείωση ύψους 30% για το πρώτο τρίμηνο του 2003 σημειώθηκε στα επιχειρηματικά ταξίδια, όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής της Afaia Travel & Congress Γιώργος Ματσάγγος...

Μείωση ύψους 30% για το πρώτο τρίμηνο του 2003 σημειώθηκε στα επιχειρηματικά ταξίδια, όπως επισήμανε, μιλώντας στην<...>

εκπομπή Business & Travel, ο γενικός διευθυντής της Afaia Travel & Congress Γιώργος Ματσάγγος.

Ειδικότερα, ο κ. Ματσάγγος υπογράμμισε ότι τα τελευταία δυο χρόνια η αναφερόμενη πτώση είναι συνεχής, κυρίως μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, τον πόλεμο στο Ιράκ και την τωρινή κρίση με τον ιό SARS. Όσον αφορά τις επιπτώσεις της άτυπης πνευμονίας, ο κ. Ματσάγγος σημείωσε τις μηδαμινές κρατήσεις με προορισμό τις ασιατικές χώρες, αλλά και τη γενικότερη μειωμένη συμμετοχή στα διάφορα συνέδρια.

Αναφερόμενος μάλιστα στο συνεδριακό τουρισμό, ο κ. Ματσάγγος τόνισε  ότι στην Ελλάδα καλύπτει μόνο το 3% του συνόλου της τουριστικής προσέλευσης, όταν για παράδειγμα στην Πορτογαλία το αντίστοιχο ποσοστό «αγγίζει» το 6%. Τούτο συμπέρανε ο γενικός διευθυντής της Afaia Travel & Gongress πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την πλευρά της πολιτείας με σκοπό την ίδρυση περισσότερων και καταλληλότερων συνεδριακών χώρων, καθώς όλες οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εισροή χρημάτων από τους συμμετέχοντες στα συνέδρια είναι πολύ μεγαλύτερη από τα ποσά που αφήνουν οι υπόλοιποι τουρίστες.

Ερωτηθείς δε για την παρούσα κατάσταση του τουρισμού στην Ελλάδα, ο κ. Ματσάγγος διευκρίνισε ότι οι προσδοκίες όλων για άνοδο του τουρισμού μέσα στο 2003 σε καμία περίπτωση δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ έκανε λόγο για την αρνητική πρωτιά της Ελλάδας, εν συγκρίσει με παρελθούσες διοργανώτριες χώρες, όσον αφορά την τουριστική προσέλευση ένα χρόνο πριν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μιλώντας, τέλος, για την Afaia Travel & Congress ο κ. Ματσάγγος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες των ίδιων να διαφοροποιηθούν από τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά πρακτορεία ως προς την παροχή των υπηρεσιών, καθώς και να ξεφύγουν από το ρόλο του παραδοσιακού πράκτορα, δίνοντας έμφαση στη διοργάνωση θεματικών συναντήσεων και συνεδρίων, αλλά και γενικότερα λειτουργώντας μόνο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top