Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
2ο Διεθνές Συμπόσιο Τουριστικών Σκαφών 2003

Κατατίθεται το σχέδιο νόμου για τον θαλάσσιο τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 May 2003, 00:00

Το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Τουριστικών Σκαφών συνεχίζεται με επιτυχία παρουσιάζοντας 26 mega yachts σε 40 περίπου προσκεκλημένους yacht brokers από το εξωτερικό...

Αποστολή Πόρος - Το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Τουριστικών Σκαφών συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι την<...>

Πέμπτη 15 Μαΐου 2003 στον Πόρο, παρουσιάζοντας 26 mega yachts σε 40 περίπου προσκεκλημένους yacht brokers από το εξωτερικό.

Την εναρκτήρια δεξίωση χαιρέτησε ο δήμαρχος του Πόρου Σπύρος Σπυρίδων, ο οποίος τόνισε ότι ”το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Τουριστικών Σκαφών αποτελεί μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι ανά τον κόσμο τουριστικοί επιχειρηματίες, την ποιότητα των ελληνικών σκαφών αναψυχής, την  υψηλή παροχή υπηρεσιών και την υπευθυνότητα όλων όσων δραστηριοποιούνται, είτε ως επιχειρηματίες, είτε ως στελέχη επιχειρήσεων, είτε ως οι άνθρωποι που θα φροντίζουν άμεσα τους επισκέπτες μας για τον χρόνο που θα αφιερώσουν να ξεκουραστούν, επιλέγοντας τα καταγάλανα νερά της Ελλάδας”.

“Προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού”, όπως ανέφερε ο κ. Σπυρίδων ”είναι η συνεργασία του κράτους με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα μέσα από ένα σχήμα που δεν δημιουργεί αγκυλώσεις, αλλά συνδιαμορφώνει κανόνες που υπακούουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης οικονομίας και συνεπικουρεί τη δυναμικότητα των Eλλήνων επιχειρηματιών”.

Επίσης, ο κ. Σπυρίδων τόνισε ότι ο ελληνικός στόλος των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, και ο Πόρος είναι ο ιδανικός τόπος για τη διεξαγωγή του Συμποσίου, συνδυάζοντας την μεγάλη ιστορία του στο θαλάσσιο τουρισμό με τη δυνατότητα ελλιμενισμού ικανού αριθμού σκαφών σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα.

O υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτηςστον εναρκτήριο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόμου για τον θαλάσσιο τουρισμό που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία ειδικού νηολογίου σκαφών αναψυχής, τη λειτουργία των πλοιοκτητικών εταιριών υπό το καθεστώς ειδικής μορφής εταιρίας, ώστε να αποφεύγεται η μορφή της Α.Ε. και της ΕΠΕ, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο έχει αποδεχθεί το σύνολο των αιτημάτων των επαγγελματικών φορέων του κλάδου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, επίσης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Μιχάλης Σκουλικίδης ως εκπρόσωπος των διοργανωτών.

Το Συμπόσιο συνδιοργάνωσαν η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ) υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top