Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Οδηγίες προς τα Ξενοδοχεία για το SARS

Σπύρος Ζούγρης - 15 May 2003, 00:00

Η λήψη επιπλέον μέτρων προληπτικού χαρακτήρα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού SARS<...>

απασχολεί, μεταξύ άλλων, και τους τουριστικούς φορείς, μετά μάλιστα από την εμφάνιση ύποπτου κρούσματος αλλοδαπής αεροσυνοδού για την οποία, ευτυχώς, οι μέχρι σήμερα ενδείξεις δείχνουν τις πιθανότητες να έχει μολυνθεί από την SARS να μειώνονται σημαντικά. Το περιστατικό πάντως έγινε αιτία για να τεθούν σε επιφυλακή και να εξεταστεί η λήψη πρόσθετων προληπτικών μέτρων στα αεροδρόμια της χώρας, στις αεροπορικές εταιρίες κ.λπ.

Στον ξενοδοχειακό κλάδο το θέμα απασχόλησε συναντήσεις εκπροσώπων φορέων με το υπουργείο Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων αλλά και τον ΕΟΤ, ενώ η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ), αντιδρώντας ταχύτατα προς τιμή της, κοινοποίησε πριν δύο ημέρες προς τους διευθυντές των ξενοδοχείων οδηγίες, οι οποίες προέκυψαν από τις επαφές της με το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛ, για την αντιμετώπιση και τον τρόπο χειρισμού από τα ξενοδοχεία σε τυχόν ύποπτο κρούσμα.

Οι εν λόγω οδηγίες αναφέρουν τα εξής:

  • Θα πρέπει να εξακριβώνεται κατά πόσο ο επισκέπτης έχει περάσει τις τελευταίες 10 ημέρες από χώρα υψηλού κινδύνου -με κρούσματα SARS (Κίνα, Ταιβάν, Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες, Καναδάς).
  • Τα κυριότερα συμπτώματα είναι πυρετός (>38C), βήχας και δύσπνοια ή άλλα αναπνευστικά συμπτώματα.
  • Εάν κάποιος πελάτης προέρχεται από χώρες υψηλού κινδύνου και έχουν παρέλθει τουλάχιστον 10 ημέρες από την αναχώρησή του, χωρίς να παρουσιάσει τα προαναφερθέντα συμπτώματα, δεν θεωρείται ύποπτος ως φορέας του SARS.
  • Σε περίπτωση που παρουσιάσει κάποιος πελάτης τα παραπάνω συμπτώματα θα πρέπει απαραίτητα πρώτα να υπάρξει επικοινωνία με κάποιο νοσοκομείο.
  • Για οποιεσδήποτε πληροφορίες αναφορικά με τον ιό SARS για τον τρόπο χειρισμού προβλήματος, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) στο τηλ. 210 8899000 επί 24ώρου.
  • Εάν κάποιος πελάτης παρουσιάσει τα «ύποπτα συμπτώματα» πρέπει να του γίνει σύσταση «αυτοπεριορισμού» των επαφών του με τον περίγυρο ώσπου να εξεταστεί ιατρικά.
  • Είναι αυτονόητο ότι στα ξενοδοχεία πρέπει να είναι διαθέσιμα θερμόμετρα σε πρώτη ζήτηση.
  • Βασική και κύρια προφύλαξη, όπως συστήνεται από το ΚΕΕΛ, είναι το συχνό και συστηματικό πλύσιμο των χεριών.

Σημειώνεται ότι παρεμφερή ανακοίνωση εξέδωσε χθες και η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, στην οποία αναφέρεται η σύσταση αποφυγής κρατήσεων από χώρες υψηλού κινδύνου, η σχολιαστική τήρηση των όρων υγιεινής και η πρόθεσή της να εκδώσει φυλλάδιο με σχετικές οδηγίες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top