Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Yπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Νομοσχέδιο για δημιουργία ειδικού νηολογίου και ειδικής ναυτιλιακής εταιρίας για τα σκάφη αναψυχής

Θοδωρής Κουμέλης - 15 Μάιος 2003, 00:00

Τη δημιουργία ειδικού νηολογίου για τα σκάφη αναψυχής, στα πλαίσια του εθνικού νηολογίου και τη δημιουργία ειδικής ναυτιλιακής εταιρίας για τα σκάφη αυτά, ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης...

Τη δημιουργία ειδικού νηολογίου για τα σκάφη αναψυχής, στα πλαίσια του εθνικού νηολογίου και τη δημιουργία ειδικής ναυτιλιακής εταιρίας για τα σκάφη αυτά, ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας  Γ. Ανωμερίτης<...>

, παρουσιάζοντας τις διατάξεις νέου σχεδίου νόμου του ΥΕΝ με τίτλο «Ναυτιλιακή Εταιρία Πλοίων Αναψυχής και άλλες διατάξεις ΥΕΝ για τα πλοία αναψυχής».

Όπως είναι γνωστό η ίδρυση Ανώνυμης Εταιρίας ή ΕΠΕ για τις ναυτιλιακές δραστηριότητες στον χώρο των σκαφών αναψυχής (yachting) είχε δημιουργήσει δυσκολίες λειτουργίας, ενώ η μη διάκρισή τους, από άλλες κατηγορίες πλοίων, καθιστούσε πολλές εφαρμογές πολιτικών δυσεπίλυτες. Όπως τόνισε ο ΥΕΝ Γ. Ανωμερίτης : «Η ναυτιλία δεν είναι μια και ενιαία βιομηχανική δραστηριότητα. Η διάκρισή της θεσμικά και λειτουργικά θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του κάθε κλάδου χωριστά. Aλλη είναι η λειτουργία της ποντοπόρου ναυτιλίας ή της ακτοπλοΐας κι άλλη η λειτουργία των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, τα οποία κυρίως δραστηριοποιούνται εποχικά και εντός της ελληνικής χώρας. Δημιουργώντας ειδικό νηολόγιο (Μητρώο) εντός του εθνικού νηολογίου και ειδική εταιρία, Ναυτιλιακή Εταιρία Σκαφών Αναψυχής (ΝΕΠΑ), εκπληρώνουμε τον στόχο διάκρισης και στήριξης ενός κλάδου, του θαλάσσιου τουρισμού, ο οποίος υπηρετεί σημαντικά τη ναυτιλία και τον τουρισμό».

Το σχέδιο νόμου υποδιαιρείται σε τρία μέρη :

(α) Ναυτιλιακή Εταιρία Πλοίων Αναψυχής

(β)Τροποποίηση διατάξεων του Ν. 2743/99 για τα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής και

(γ) Οικονομικά θέματα πλοίων αναψυχής.

Όλες οι διατάξεις, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΕΝ, διαμορφώθηκαν από ευρεία επιτροπή φορέων (ΕΠΕΣΤ) και υπηρεσιών του ΥΕΝ και σχεδόν σε όλες τις διατάξεις του σχεδίου νόμου υπήρξε ομοφωνία. Στη χώρα μας υπάρχουν 1381 πλοία κάτω των 50 κοχ με ελληνική σημαία και 1472 με ξένη σημαία, ως επαγγελματικά σκάφη αναψυχής. Με τις νέες διατάξεις και διευκολύνσεις αναμένεται ο στόλος υπό ελληνική σημαία να αυξηθεί.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top