Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ευρεία σύσκεψη τουριστικών φορέων και υπουργού Υγείας για το SARS

Σπύρος Ζούγρης - 19 May 2003, 00:00

Ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας Κώστα Στεφανή, πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο το σύνδρομο SARS και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας...

Ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας Κώστα Στεφανή, πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο το σύνδρομο SARS και τα<...>

μέτρα υγειονομικής προστασίας της χώρας μας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας Χαράλαμπος Σοφιανός, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Δημήτρης Γεωργακάκης, ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) Γεώργιος Σαρόγλου, η γενική διευθύντρια Υγείας Βασιλική Φλουρή, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγιεινής  Θεμιστοκλής Σαπουνάς, η καθηγήτρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) Τζένη Κρεμαστινού, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Γ. Φωκάς και η εκπρόσωπος του HATTA Aννα Ανυφαντή.

Στη βάση ευρείας και λεπτομερούς αλληλοενημέρωσης διαπιστώθηκε η ανάγκη της ενεργού συμμετοχής των φορέων υποδοχής, μεταφοράς και φιλοξενίας των ξένων επισκεπτών της χώρας μας, στη γενική προσπάθεια της αποφυγής διασποράς του ιού του σοβαρού οξέως αναπνευστικού συνδρόμου (SARS) στη χώρα μας.

Εκτός των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί, έπειτα από τις σχετικές οδηγίες που από την πρώτη στιγμή δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, υπήρξε συμφωνία και αμοιβαίες δεσμεύσεις για παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τα μέτρα αυτά. Παρ` ότι η χώρα μας εξακολουθεί να μην έχει κρούσμα της άτυπης πνευμονίας, οι θέσεις των συμμετεχόντων στη σύσκεψη συνέκλιναν στην ανάγκη αποφυγής εφησυχασμού αφ` ενός και υπερβολικής, μη ανταποκρινόμενης στα δεδομένα, ανησυχίας αφ` ετέρου. Συμφωνήθηκε, τέλος, να υπάρξει νέα συνάντηση, σε χρόνο που θα προσδιορισθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top