Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργός Αιγαίου

Δημοπρατείται η ολοκλήρωση των χερσαίων εγκαταστάσεων της μαρίνας Μυτιλήνης

Κάλη Δάφνη - 20 Μάιος 2003, 00:00

Το έργο της μαρίνας Μυτιλήνης, η οποία εισέρχεται στην τελική φάση με τη δημοπράτηση ολοκλήρωσης των χερσαίων εγκαταστάσεων, παρουσίασε ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης...

Το έργο της μαρίνας Μυτιλήνης παρουσίασε ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Υπ. Αιγαίου Δ. Καπετανά και την γενική γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Μ. Σκέμπερη, στον αντιδήμαρχο Μυτιλήνης <...>

Γ. Παλαιολόγο, στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σ. Δημηρούδη και τον πρόεδρο του ΝΟΜ κ. Γιαννακόπουλο. Ο κ. Σηφουνάκης χαρακτήρισε την μαρίνα Μυτιλήνης “ένα μεγάλης πνοής έργο το οποίο εισέρχεται στην τελική  φάση με τη δημοπράτηση ολοκλήρωσης των χερσαίων εγκαταστάσεων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μαΐου 2003.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Τουρισμού, οπότε και δρομολογήθηκε η ολοκλήρωση της χωροθέτησης του έργου και εκτελέστηκαν τα έργα του κρηπιδώματος με τις πιστώσεις που εξασφαλίστηκαν από το Β΄ ΚΠΣ. Στη συνέχεια σημείωσε ότι “δεν αναλογιζόμουνα τις αναρίθμητες δυσκολίες που στην πορεία θα προέκυπταν, παρότι άλλα όμοια έργα στο Αιγαίο όπως οι μαρίνες της Ρόδου, της Χίου, της Σάμου και της Σύρου ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν την μαρίνα Μυτιλήνης, αλλά για τα χερσαία τους έργα δεν έχουν ούτε καν ξεκινήσει οι μελέτες”.

Η μαρίνα Μυτιλήνης θα είναι η δεύτερη μαρίνα μετά από εκείνη της Κω, που θα λειτουργήσει στο Αιγαίο. Το έργο των χερσαίων εγκαταστάσεων θα ανέλθει στο ποσό των 9.170.000 ευρώ (3.125.000.000 δρχ. ) και περιλαμβάνει:

  • Ολοκλήρωση λιμενικών έργων
  • Κατασκευή συστήματος πλωτών προβλητών
  • Κατασκευή δικτύων ηλεκτρομηναλογικών εγκαταστάσεων
  • Κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων υποδομής για τις ανάγκες λειτουργίας της μαρίνας
  • Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου

“Η μαρίνα  θα είναι ένας πλήρης χώρος αναψυχής για όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής” όπως τόνισε ο υπουργός Αιγαίου “αφού σ΄ αυτήν θα λειτουργούν χώρος εστιατορίου με εσωτερικά και εξωτερικά αίθρια, μπαρ, μίνι μάρκετ, ανοιχτό θέατρο, καταστήματα, Τράπεζα, Τελωνείο, Λιμεναρχείο, χώρος αποδυτηρίων κ.λπ.”.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου ο υπουργός αναφέρθηκε στις εργασίες για τον περιβάλλοντα χώρο της μαρίνας (πάρκινγκ-  Ναυτικός Όμιλος) που το υπουργείο Αιγαίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Λιμενικό Ταμείο ολοκληρώνουν την μελέτη  για την δημιουργία  ενός επίσης συνοδευτικού στη μαρίνα χώρου αναψυχής  προϋπολογισμού  1.200.000 ευρώ (409.000.000 δρχ.).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top