Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ινστιτούτο Καταναλωτών

Λιγότερες ελληνικές οικογένειες και για λιγότερο χρόνο θα κάνουν διακοπές φέτος

Κάλη Δάφνη - 21 Μάιος 2003, 00:00

Το 40,3% των Ελλήνων δεν θα κάνει διακοπές το καλοκαίρι του 2003 σύμφωνα με εκτιμήσεις από σχετική έρευνα του ΙΝΚΑ, ενώ ως αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών καταγράφονται<...>

κατά 70% οικονομικοί λόγοι, κατά 15% επαγγελματικές υποχρεώσεις, κατά 7% οικογενειακές υποχρεώσεις και κατά 3% άλλοι λόγοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, το 71% κάνει διακοπές σε ιδιόκτητο, συγγενικό ή φιλικό σπίτι. Συγκεκριμένα οι Έλληνες στις διακοπές τους διαμένουν σε ιδιόκτητο σπίτι (43%),  σε συγγενικό - φιλικό σπίτι (28%), σε ξενοδοχείο - ενοικιαζόμενο σπίτι/ δωμάτιο κ.λπ. (29%).
Η διάρκεια των διακοπών όλης, από κοινού, της οικογένειας, φαίνεται ότι περιορίζεται όλο και περισσότερο. Συγκεκριμένα 7 ημέρες διακοπές θα κάνει, το 23%, 10 ημέρες, το 35 %, 15 ημέρες το 29 %, 20 ημέρες το 8% και 30 ημέρες το 5%. Αυτή η σύντμηση της διάρκειας των διακοπών, οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς παράγοντες (οικονομική δυσπραγία, σε συνδυασμό με πρόσθετη εργασία) αλλά και σε κοινωνικούς παράγοντες, όπως χαλάρωση των οικογενειακών δεσμών τόσο μεταξύ γονέων όσο και κυρίως μεταξύ παιδιών και γονιών. Παράλληλα, μπορεί να οφείλεται, σε ένα ποσοστό και στην διασπορά των διακοπών σε περισσότερες εποχές (π.χ. 3ήμερα, Χριστούγεννα, Πάσχα, με συνήθη επιμήκυνση της διάρκειας των διακοπών, κ.λπ.). Η θάλασσα συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 79 %, το βουνό το 17 % και οι εκτός Ελλάδας τουριστικοί προορισμοί το 4 %.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΙΝΚΑ, το ελάχιστο κόστος για διαμονή - διατροφή 15 ημερών, μιας 4μελούς οικογένειας, ξεπερνά τις 2.300 ευρώ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top