Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σημαντική μείωση του θαλάσσιου τουρισμού φέτος

Κάλη Δάφνη - 21 May 2003, 00:00

Το 1/3 των επανδρωμένων επαγγελματικών τουριστικών σκαφών θα παραμείνει δεμένο στα λιμάνια, ενώ αντίστοιχος αριθμός εργαζομένων δεν θα προσληφθεί ανέφερε ο <...>

πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού και Αναψυχής Τριανάτφυλλος Βενετόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel.

Για τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού ο κ. Βενετόπουλος σημείωσε ότι θα υπάρξει πτώση κατά 30% για τα επανδρωμένα σκάφη και κατά 15% για τα μη επανδρωμένα φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, ο κ. Βενετόπουλος υπογράμμισε ότι η μοναδική αύξηση που έχει σημειωθεί στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού τον τελευταίο καιρό είναι ύψους 3% και εντοπίζεται στο χώρο της Καραϊβικής, καθώς οι Αμερικανοί τουρίστες – για λόγους ασφάλειας – δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στους κοντινούς τους προορισμούς.

Την μείωση της εισροής των Αμερικανών τουριστών όπως και τη συνεχή ανάπτυξη της Τουρκίας και της Κροατίας θεωρεί ο κ. Βενετόπουλος, ως τους δυο σημαντικούς ανασταλτικούς παράγοντες, οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με την συνολική συρρίκνωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Οπωσδήποτε, σχολίασε ο κ. Βενετόπουλος, η ιστορική συγκυρία που σχετίζεται με την τρομοκρατία, τον πόλεμο στο Ιράκ και την πρόσφατη κρίση της Aτυπης Πνευμονίας, αποτελούν εξίσου βασικές αρνητικές παραμέτρους.

Ο κ. Βενετόπουλος συμπλήρωσε – στην εκπομπή του G.B.C. – ότι στο αρνητικό αυτό αποτέλεσμα έχει συντελέσει, επίσης, η ανεπαρκής προβολή της χώρας στο εξωτερικό από την πλευρά της πολιτείας, όπως και το υψηλό κόστος των προσφερόμενων παροχών στην Ελλάδα σε σύγκριση με τις αντίστοιχες παροχές των προαναφερόμενων γειτονικών χωρών.

Θετικά, ωστόσο, σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Σκαφών Αναψυχής, τόσο την ιδιωτικοποίηση και ταυτόχρονη επικείμενη αναβάθμιση των μαρίνων της Αττικής, όσο και την κατάθεση στη Βουλή από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας του νέου θεσμικού πλαισίου αναφορικά με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού. Τούτο, σημείωσε ο κ. Βενετόπουλος, αναμένεται να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του συγκεκριμένου προϊόντος, αλλά, κυρίως να αποτρέψει το ατυχές φαινόμενο της αλλαγής σημαίας δεκάδων πλοίων.

Στο ίδιο πλαίσιο ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, πρόσθεσε τέλος ο κ. Βενετόπουλος, εκτιμάται ότι θα συνδράμει καταλυτικά και η βελτίωση του συνόλου των υποδομών με τα εν εξελίξει ολυμπιακά έργα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top