Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σημάδια ανάκαμψης στον τουρισμό της Κύπρου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Μάιος 2003, 00:00

Έντονο ενδιαφέρον από τη βρετανική και άλλες αγορές –εκτός της γερμανικής- παρουσιάζεται, όσον αφορά στις προκρατήσεις Απριλίου για την καλοκαιρινή περίοδο στην Κύπρο...

Έντονο ενδιαφέρον από τη βρετανική και άλλες αγορές –εκτός της γερμανικής- παρουσιάζεται, βάσει των στοιχείων της Eurostat όσον αφορά στις προκρατήσεις Απριλίου για την καλοκαιρινή περίοδο στην<...>

Κύπρο, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας. Μάλιστα όσον αφορά για τις προκρατήσεις Απριλίου η υψηλή μείωση που είχε παρουσιαστεί το Φεβρουάριο και Μάρτιο, έχει κατέβει στο 10-12%.

Πολύ καλές προοπτικές προδιαγράφονται και για τη χειμερινή περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου είπε ο κ. Λιλλήκας, πιο καθαρή εικόνα, όμως, όσον αφορά στα συνολικά αποτελέσματα του έτους θα προκύψει με τις προκρατήσεις του Μαΐου. Υπάρχουν, πάντως, υπογράμμισε ο κ. Λιλλήκας σοβαρές προοπτικές τα αποτελέσματα να κυμανθούν στα περυσινά επίπεδα.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν έχει πληροφορίες κατά πόσον τουρίστες, οι οποίοι έρχονται στην Κύπρο για διακοπές, έχουν εκφράσει την επιθυμία να περάσουν και κάποιες μέρες στα κατεχόμενα  ο υπουργός απάντησε: «Έχω καθημερινή σχεδόν επαφή με το Σύνδεσμο Κυπρίων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων. Είχαν γίνει κάποιες κρούσεις από ξένους οργανισμούς. Ήταν κρούσεις διερευνητικής φύσεως. Δόθηκε η απάντηση εκ μέρους του ΚΟΤ και των Κυπρίων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, τους οποίους ευχαριστώ για τη συνεργασία, και για την ώρα δεν έχουμε από κανένα ξένο οργανισμό οποιαδήποτε προσπάθεια ή απόφασή του να προβεί σε προγραμματισμό διανυκτερεύσεων στα κατεχόμενα. Αντίθετα, μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση των ξένων διοργανωτών ταξιδίων ήταν θετική, σεβόμενοι την απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης. Έχουμε ετοιμάσει και ένα κείμενο με τον ΚΟΤ, σε συνεργασία και με τη Γενική Εισαγγελία, με το οποίο θα ενημερώνουμε τους ξένους διοργανωτές ταξιδίων για όλες τις ευθύνες που αναλαμβάνουν οι ίδιοι για τη μετάβαση τουριστών στα κατεχόμενα όπου, δυστυχώς, η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει και να αναλάβει δεσμεύσεις στη βάση της κυπριακής νομοθεσίας».

Σε ερώτηση, επίσης, κατά πόσον Ελληνοκύπριοι έχουν κλείσει ξενοδοχεία στα κατεχόμενα για τις διακοπές τους ο κ. Λιλλήκας είπε ότι αυτοί αριθμούν μόνο μερικές δεκάδες και ότι δεν θα πρέπει να υπερβάλλουμε στους αριθμούς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top