Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΜειωμένες κατά 12% οι κρατήσεις από την Γερμανία

Μειωμένες κατά 12% οι κρατήσεις από την Γερμανία

Ποσοστιαία πτώση ύψους 12% εμφανίζουν αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις των ξενοδοχείων στην Ελλάδα από τη Γερμανία συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ χαμηλότερα διαφαίνονται για τον όμιλο της TUI…

Ποσοστιαία πτώση ύψους 12% εμφανίζουν αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις των ξενοδοχείων στην Ελλάδα από τη Γερμανία συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ χαμηλότερα διαφαίνονται για τον όμιλο της<...> TUI τα αντίστοιχα ποσοστά κρατήσεων από Βρετανία και Γαλλία, όπως επισήμανε, μιλώντας στην εκπομπή του G. B. C., Business & Travel, ο έφορος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) και οικονομικός διευθυντής της TUI HELLAS Γεώργιος Αποστολόπουλος. Ο έφορος της ΠΟΕΤ, αναφέρει ότι η πτώση του τζίρου που σημειώνεται τα τελευταία δυο χρόνια στον κλάδο οφείλεται τόσο στις εκπτώσεις που κάνουν οι ξενοδόχοι όσο και στη μείωση των ημερών διαμονής των τουριστών.

Ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι η συνεχής εξάπλωση του ιού της άτυπης πνευμονίας, όπως και τα πρόσφατα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκο έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στις χώρες της Aπω Ανατολής όσο και στις αραβικές, ενώ παρατήρησε ότι εξαιτίας αυτών των εξελίξεων ενδεχομένως να ευνοηθεί η Ευρώπη με μεγάλο κερδισμένο την Ιβηρική Χερσόνησο.

Εμμένοντας στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά και στην ανεπαρκή προβολή της Ελλάδας στα ξένα μέσα, ο κ. Αποστολόπουλος εξέφρασε, εκ μέρους της ΠΟΕΤ, την έντονη δυσαρέσκειά του για το είδος και την ποιότητα της υφιστάμενης διαφήμισης, καθώς και για τα ελάχιστα διατιθέμενα κονδύλια από την πολιτεία προς αυτό το σκοπό. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, δεν έχουν προβληθεί όπως επιτάσσουν οι νόμοι της αγοράς.

Ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η ΠΟΕΤ τάσσεται υπέρ της ίδρυσης του Τουριστικού Επιμελητηρίου, έτσι ώστε αφενός να αντιμετωπιστεί η επιζήμια πολυφωνία που χαρακτηρίζει τον κλάδο στο σύνολό του, και αφετέρου να υπάρχει μια ενιαία φωνή από έναν ημικρατικό οργανισμό, που θα λειτουργεί ως επίσημος σύμβουλος της πολιτείας, χωρίς βέβαια να υποκαθίστανται οι αρμοδιότητες και δικαιοδοσίες των επιμέρους ομοσπονδιών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024