Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η έρευνα του ΙΟΒΕ σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Απρίλιος 1999, 00:00

Παρουσιάστηκε χθες από τον ΣΕΤΕ η έρευνα που έκανε το ΙΟΒΕ, Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, με θέμα «Στρατηγικός Σχεδιασμός για τον Τουρισμό στην Ευρύτερη Περιοχή της Πρωτεύουσας και στην Ελλάδα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004<.>

».
Ο στόχος της μελέτης ήταν να προβλέψει την επίδραση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στον τουρισμό της Ελλάδας και να διαπιστωθεί αν η ξενοδοχειακή υποδομή ανταποκρίνεται στην ποιότητα και την ποσότητα της αναμενόμενης τουριστικής ζήτησης. Η μελέτη προβλέπει την μελλοντική τουριστική ζήτηση και προσφορά στην Ελλάδα, την Αττική, και την Αθήνα, χωρίς, αλλά και με, τον αντίκτυπο των Ολυμπιακών Αγώνων.
Μετά από εκτεταμένη ανάλυση η μελέτη απαντά στο ερώτημα αν υπάρχει ανάγκη ή όχι για την δημιουργία νέων ξενοδοχείων στην Αττική. Για το 2003, τα συμπεράσματα είναι ότι ο βαθμός πληρότητας στα ξενοδοχειακά καταλύματα θα είναι για την υψηλή τουριστική περίοδο 90% και για την χαμηλή 40%. Το 2009, η πληρότητα με σταθερό τον αριθμό των κλινών στα επίπεδα του 1997, θα φθάσει κατά την υψηλή περίοδο το 120%.
Καταλήγει λοιπόν στο συμπέρασμα ότι στην Αθήνα το 2009 θα παρουσιαστεί οξύ πρόβλημα και στις 3 κατηγορίες δηλ. ΑΑ, Α, και Β. Για την περίοδο των Αγώνων το ΙΟΒΕ επισημαίνει ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα διαμονής σε ξενοδοχεία ΑΑ και Α στην Αθήνα και την Αττική. Η περιοχή έχει ανάγκη από πολυτελή ξενοδοχεία και υπολογίζεται ότι 32.000 άνθρωποι που θα θέλουν υψηλής κατηγορίας ξενοδοχεία θα μείνουν ανικανοποίητοι.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top