Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Το 2009 η επέκταση του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Μάιος 2003, 00:00

Για το 2009 τελικά μεταφέρεται η επόμενη φάση επέκτασης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε <...>

στην εκπομπή Business & Travel, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών Ιωάννης Παράσχης. Ειδικότερα ο κ. Παράσχης σημείωσε ότι προς το παρόν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εξυπηρετεί περίπου 15 εκατ. πελάτες με δυνατότητες για 16 εκατ., ενώ τόνισε ότι εξαιτίας του ενεργού marketing των διοικητικών αρχών του αεροδρομίου αναμένεται η έλευση και άλλων διεθνών αεροπορικών εταιριών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επίσης, ο κ. Παράσχης ανακοίνωσε –στην εκπομπή του G.B.C.- ότι από 18 Ιουνίου αναμένεται η έναρξη λειτουργίας της German Wings, θυγατρικής εταιρίας χαμηλού κόστους της Lufthansa, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», που θα έχει ως έδρα το αεροδρόμιο των Αθηνών, ενώ μέσα στον Ιούλιο θα αναλάβει δράση και η Hellas Jet θυγατρική της Cyprus Airways.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη βράβευση του «Ελευθέριος Βενιζέλος» από την IATA ο κ. Παράσχης, επισήμανε το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών του αεροδρομίου, ενώ ερωτηθείς για το ύψος των τιμών διευκρίνισε ότι στο σύνολο του κόστους της εκάστοτε πτήσης μόνο το 5% πηγαίνει στα τέλη του αεροδρομίου. Ήδη, συμπλήρωσε εν συνεχεία ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του «Ελευθέριος Βενιζέλος», πραγματοποιείται πλήθος εκπτώσεων αναφορικά με τα τέλη, της τάξης μέχρι και 75% για τις εταιρίες που πετούν για δεύτερο χρόνο, αλλά και ύψους μέχρι και 50% στα δρομολόγια χαμηλής κίνησης για κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Αναφορικά με την επιδημία του ιού της Aτυπης Πνευμονίας, ο κ. Παράσχης υπογράμμισε ότι τόσο οι αρχές του αεροδρομίου όσο και το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας είναι συνεχώς σε εγρήγορση για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων, ενώ εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για την υπερβολική διάσταση που πήρε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ταυτόχρονα την αρνητική διαφήμιση που έγινε σε βάρος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό το ατυχές συμβάν με την αεροσυνοδό της Emirates.

Τέλος, μιλώντας για το 2004 ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισήμανε στο Χάρη Ντιγριντάκη ότι από άποψη υποδομής το αεροδρόμιο είναι έτοιμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ήδη μπήκε σε σχεδιασμό και το πρόγραμμα διαμόρφωσης των εξωτερικών χώρων για εκείνη την περίοδο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top