Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνοίγουν τα σύνορα της Τουρκίας για τους Ελληνοκύπριους

Ανοίγουν τα σύνορα της Τουρκίας για τους Ελληνοκύπριους

Οι δυνατότητες διεύρυνσης της Ελληνοτουρκικής τουριστικής συνεργασίας εξετάστηκε στο 5ο Ελληνοτουρκικό Τουριστικό Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και στο οποίο συμμετείχε ο HATTA. Συγκεκριμένα συζητήθηκε η υλοποίηση της διμερούς […]

Οι δυνατότητες διεύρυνσης της Ελληνοτουρκικής τουριστικής συνεργασίας εξετάστηκε στο 5ο Ελληνοτουρκικό Τουριστικό Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη<...> και στο οποίο συμμετείχε ο HATTA. Συγκεκριμένα συζητήθηκε η υλοποίηση της διμερούς συμφωνίας για τον τουρισμό που υπεγράφη από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χώρων το 2000. Την ευθύνη για την υλοποίηση του τμήματος που αφορά στο τουρισμό έχουν οι αρμόδιοι υπουργοί των δύο χωρών.

Υπενθυμίζουμε, ότι η διμερής αυτή συμφωνία προβλέπει – μεταξύ άλλων – την εναρμόνιση της νομοθεσίας σε θέματα που άπτονται των μεταφορών, διαφόρων φόρων στις εισόδους των δύο χωρών, κόστους προσέγγισης σκαφών στα λιμάνια, θέματα που αφορούν στη visa Shengen, την δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων με στόχο την προσέλκυση νέων αγορών κ.λπ.

Σειρά επαφών του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (HATTA) με τον αντίστοιχο Τουρκικό φορέα (TURSAB) είχαν ως αποτέλεσμα -μεταξύ άλλων- να ανοίξουν τα σύνορα της Τουρκίας για τους Ελληνοκύπριους χωρίς να απαιτείται κόστος για την βίζα, από την στιγμή που αυτή εκδίδεται από προξενείο, ή με κόστος 10 ευρώ για την έκδοσή της στα Τουρκικά σύνορα, με τους όρους δηλαδή που ισχύουν για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο HATTA και ο TURSAB έχουν μακρά πορεία συνεργασίας κατά την οποία καταβάλλονται αμοιβαίες προσπάθειες για την επίλυση προβλημάτων αλλά και την δημιουργία ενός θετικού κλίματος, το οποίο θα βοηθήσει την τουριστική συνεργασία των δύο χωρών.

Έτσι στις 22 Μαΐου, ταξιδιωτικό γραφείο, μέλους του Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ, διοργανώνει ταξίδι για το πρώτο γκρουπ 300 Ελληνοκύπριων στην Κωνσταντινούπολη μετά από πολλά χρόνια. Οι Ελληνοκύπριες Νοσηλεύτριες, αφού θα συμμετάσχουν σε συνέδριο στην Β. Ελλάδα, θα συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Κωνσταντινούπολη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024