Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Επιτροπή εγκρίνει τις ρυθμίσεις πώλησης εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών

Θοδωρής Κουμέλης - 26 Μάιος 2003, 00:00

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι οι ρυθμίσεις σχετικά με την πώληση εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών του 2004 είναι<...>

σύμφωνες με τους κανόνες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ρυθμίσεις, που κοινοποιήθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004 προβλέπουν διάφορους διαύλους πωλήσεων για κατοίκους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ)(1). Για πρώτη φορά οι κάτοικοι του ΕΟΧ θα είναι σε θέση να αγοράσουν εισιτήρια απευθείας από την Αθήνα 2004 μέσω του Διαδικτύου. Οι κάτοικοι του ΕΟΧ θα μπορούν επίσης να αγοράζουν εισιτήρια μέσω οποιωνδήποτε από τις εθνικές ολυμπιακές επιτροπές ή τους διορισμένους πράκτορές τους. Οι καταναλωτές μπορούν τώρα να παραγγείλουν εισιτήρια καθώς η πρώτη φάση της πώλησης εισιτηρίων έχει μόλις αρχίσει.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004, θέλησε να λάβει την επιβεβαίωση της Επιτροπής ότι οι ρυθμίσεις της σχετικά με την πώληση εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 ήταν σύμφωνες με τους κανόνες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή εξέτασε ρυθμίσεις για πώληση εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά από την προσεκτική εξέταση των ρυθμίσεων και τις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ της Αθήνας 2004 και της Επιτροπής, έτσι ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του καταναλωτή και η τήρηση των κανόνων ανταγωνισμού, η Αθήνα 2004 τροποποίησε τις ρυθμίσεις πώλησης εισιτηρίων όσον αφορά τις λεπτομέρειες για την πώληση μέσω του Διαδικτύου καθώς και τις πωλήσεις μέσω των εθνικών ολυμπιακών επιτροπών στον ΕΟΧ, με τις οποίες τους παρέχει τη δυνατότητα να πωλούν εισιτήρια σε τιμές χαμηλότερες από την ονομαστική αξία τους, εφόσον το επιθυμούν. Μετά από τις τροποποιήσεις αυτές, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι ρυθμίσεις για την πώληση εισιτηρίων δεν παραβιάζουν τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ.

Η Επιτροπή χαιρετίζει το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι κάτοικου του ΕΟΧ θα είναι σε θέση να αγοράζουν απευθείας εισιτήρια από την Αθήνα 2004 μέσω Διαδικτύου. Οι κάτοικοι του ΕΟΧ θα μπορούν επίσης να αγοράζουν εισιτήρια μέσω οποιωνδήποτε εθνικών ολυμπιακών επιτροπών ή των διορισμένων πρακτόρων τους.

Γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και ιδίως το Παγκόσμιο Κύπελλο και τα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα είναι πολύ δημοφιλή και προσελκύουν πλήθη φιλάθλων όχι μόνο από τη χώρα που οργανώνει την αθλητική εκδήλωση, αλλά και από όλο τον κόσμο. Οι φίλαθλοι που δεν είναι κάτοικοι της χώρας που διοργανώνει την εκδήλωση πρέπει να μπορούν να παραγγέλνουν τα εισιτήρια με τρόπο δίκαιο και χωρίς διακρίσεις.

Στο παρελθόν, η Επιτροπή έχει εξετάσει ρυθμίσεις πώλησης εισιτηρίων για άλλες αθλητικές εκδηλώσεις. Στην περίπτωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 1998 στη Γαλλία, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γαλλική οργανωτική Επιτροπή είχε χρησιμοποιήσει καταχρηστικά τη δεσπόζουσα θέση της, ασκώντας έμμεσα διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Η γαλλική οργανωτική Επιτροπή είχε επιβάλει έναν όρο στις πωλήσεις εισιτηρίων με τον οποίο οι καταναλωτές εκτός της Γαλλίας μπορούσαν να αγοράσουν εισιτήρια μόνο με τον όρο ότι θα παρείχαν ταχυδρομική διεύθυνση στη Γαλλία στην οποία θα μπορούσαν να αποσταλούν τα εισιτήρια.


(1) Τα 15 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συν Νορβηγία, Ισλανδία και Λίχτενσταϊν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top