Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κοινή παρουσία ΕΟΤ και «ΑΘΗΝΑ 2004» στη Γενεύη

Θοδωρής Κουμέλης - 27 Μάιος 2003, 00:00

Στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού EIBTM, που διοργανώνει ο οργανισμός εκθέσεων «Reed Exhibitions» στη Γενεύη, συμμετείχε ο ΕΟΤ...

Στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού EIBTM, που διοργανώνει ο οργανισμός εκθέσεων «Reed Exhibitions» στη Γενεύη, συμμετείχε ο ΕΟΤ τόσο με<...>

κεντρικό περίπτερο (με 6 συνεκθέτες) όσο και με ανεξάρτητα περίπτερα άλλων ελληνικών επιχειρήσεων, τα οποία χαρακτηρίστηκαν κομψά αλλά και απόλυτα λειτουργικά.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού το ελληνικό περίπτερο είχε έναν αρκετά ικανοποιητικό αριθμό επισκεπτών (με ραντεβού ή μη), πολλούς από τους οποίους είχαν προωθήσει οι οργανωτές της EIBTM ως μέρος του φετινού προγράμματος συνεργασίας μας, ενώ επιτυχημένες χαρακτηρίζει τις παρουσιάσεις που έκαναν από κοινού ο ΕΟΤ και ο οργανισμός «Αθήνα 2004» σε προσκεκλημένους από την EIBTM και τον ΕΟΤ διοργανωτές συνεδρίων στην κεντρική πλατεία της έκθεσης.

Θέματα των παρουσιάσεων ήταν:

  • Η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων (γενικότερες και ειδικότερες για το Συνεδριακό Τουρισμό υποδομές), παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο του Οργανισμού Βασίλη Νιάδα.
  • Οι προοπτικές του Ελληνικού Συνεδριακού Τουρισμού σε σχέση με τις νέες υποδομές κυρίως λόγω της Ολυμπιάδας, την εκφρασμένη πολιτική και το πρόγραμμα δράσης του ΕΟΤ στον εν λόγω τομέα, παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από τον προϊστάμενο του νέου Γραφείου ΕΟΤ για το Συνεδριακό Τουρισμό στο Λονδίνο Παναγιώτη Αργυρό. Και οι δύο παρουσιάσεις άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο ακροατήριο (Buyers/Organisers).

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν παρουσιάσεις οι Ολυμπιακές Πόλεις του Σύδνεϊ και της Βαρκελώνης, εκθέτοντας και οι δύο τις εμπειρίες  τους για την επιτυχημένη ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού των πόλεων τους και τον προσδιορισμό της σχέσης της επιτυχίας αυτής με την Ολυμπιάδα. Και οι δύο παρουσιάσεις (αρκετά καλές, ιδιαίτερα εκείνη της Βαρκελώνης) συνέβαλαν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των επιχειρημάτων των Ελλήνων ομιλητών για τις εξαιρετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού και στον εν λόγο τομέα του Συνεδριακού Τουρισμού.

Η εκδήλωση, όπως άνοιξε με τις ελληνικές παρουσιάσεις, έκλεισε επίσης μέσα σε ελληνικό περιβάλλον, με κοκτέιλ (ελληνικό κρασί και μεζέδες).

Οι παρουσιάσεις του ΕΟΤ και του οργανισμού «Αθήνα 2004» καλύφθηκαν ως κύριο θέμα στην ημερησία έκδοση για την EIBTM του περιοδικού «Travel Inside».
«Από την αντίδραση των συμμετεχόντων  (Buyers/Organisers) και των εκπροσώπων της ελληνικής αγοράς που παρευρέθηκαν, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τον Ελληνικό Συνεδριακό Τουρισμό, η προβολή του οποίου θα ενταθεί με συγκεκριμένα προγράμματα συνεργασίας  του ΕΟΤ και των φορέων» καταλήγει η ανακοίνωση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top