Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαH Κομοτηνή Βαλκανικό Κέντρο Γαστρονομίας και Γεύσεων

H Κομοτηνή Βαλκανικό Κέντρο Γαστρονομίας και Γεύσεων

Tο «χωριό των γεύσεων» είναι ένας πολιτιστικό-τουριστικός φορέας στην Κομοτηνή, που έχει στόχο την ανάδειξη και προβολή των ελληνικών γεύσεων, αλλά και της παραδοσιακής κουζίνας όλων των Βαλκανικών χωρών. Κατά […]

Tο «χωριό των γεύσεων» είναι ένας πολιτιστικό-τουριστικός φορέας στην Κομοτηνή, που έχει στόχο την ανάδειξη και προβολή <…> των ελληνικών γεύσεων, αλλά και της παραδοσιακής κουζίνας όλων των Βαλκανικών χωρών.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Τουρισμού των Βαλκανικών χωρών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαΐου, προτάθηκε από ελληνικής πλευράς και έγινε ομόφωνα δεκτό να καθιερωθεί η Κομοτηνή ως Βαλκανικό Κέντρο Γαστρονομίας και Γεύσεων.

Η γεωγραφική θέση της περιοχής αλλά και η πρωτότυπη ιδέα να αξιοποιηθεί η δυναμική και η πολυπολιτισμικότητα της ευρύτερης περιοχής στο «χωριό των γεύσεων» έδωσε το ερέθισμα για την πρόταση, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελεί μία από τις λίγες πρακτικές εφαρμογές της συμφωνίας.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφ’ ενός γιατί συνδέει τη Γαστρονομία με τον τουρισμό και αφ’ ετέρου, επειδή, έτσι αξιοποιείται μια ξεχωριστή αναπτυξιακή πρωτοβουλία που ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται στην Θράκη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024