Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Τελευταίοι μεταξύ των μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης

Κάλη Δάφνη - 29 Μάιος 2003, 00:00

Τη χαμηλότερη αύξηση της τουριστικής κίνησης από το σύνολο των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στις διανυκτερεύσεις έχει η χώρα μας...

Τη χαμηλότερη αύξηση της τουριστικής κίνησης από το σύνολο των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στις διανυκτερεύσεις έχει η χώρα μας όπως προκύπτει από<...>

την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Αλέκου Αλαβάνου για τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράκ και της οικονομικής ύφεσης στην τουριστική βιομηχανία.

Για την περίοδο 1997-2001 η μέση ετήσια αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας για την Ελλάδα εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στο 1%. Πρώτη έρχεται η Ισπανία με μέση ετήσια αύξηση άνω του 7%, ακολουθούμενη από την Γαλλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία όπου το ποσοστό ανέρχεται σε 3%-4%.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάλιστα αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει τρία χρόνια να στείλει στοιχεία για τον τουρισμό, παρά την οδηγία του Συμβουλίου, βάσει της οποίας τα κράτη μέλη πρέπει να προβαίνουν στη συλλογή, συγκέντρωση, επεξεργασία και διαβίβαση εναρμονισμένων κοινοτικών στατιστικών στοιχείων σχετικά με την προσφορά και ζήτηση.

Όσον αφορά στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης της τουριστικής βιομηχανίας από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, η Ε.Ε. απάντησε ότι, παρά την τρέχουσα κατάσταση, δεν προτίθεται να παράσχει ειδική συνδρομή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top