Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΝέα έρευνα για τα ξενοδοχεία στη Γερμανία

Νέα έρευνα για τα ξενοδοχεία στη Γερμανία

Με βάση τα νέα στοιχεία της έρευνας HotelBenchmark Survey που πρόσφατα έγινε από την Deloitte & Touche και σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Γερμανίας, οι πληρότητες των Γερμανικών ξενοδοχείων κατά […]

Με βάση τα νέα στοιχεία της έρευνας HotelBenchmark Survey που πρόσφατα έγινε από την Deloitte & Touche και σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Γερμανίας<...>, οι πληρότητες των Γερμανικών ξενοδοχείων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2003 συνέχισαν να μειώνονται, κυρίως λόγω του πολέμου στο Ιράκ, την τάση για κοντινότερα ταξίδια και την μείωση των αμερικανών τουριστών, την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας, και την επίδραση του έχει ο ιός του SARS στον τουρισμό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρουν ότι το πρώτο τετράμηνο του 2003, τα έσοδα από τα δωμάτια (revPAR) συνέχισαν την πτωτική τους πορεία που έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2002. Τους πρώτους τρεις μήνες η πτώση ήταν 5,3% που αντικατόπτριζε την πτώση των τιμών των δωματίων. Η τιμή των δωματίων το πρώτο τετράμηνο έπεσε κατά 4,5% φθάνοντας τα 85 ευρώ, ενώ τα επίπεδα της πληρότητας κρατήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα σημειώνοντας πτήση μόνο 0,8%. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η τάση είναι εντελώς αντιφατική με την τάση που επικρατούσε το 2002, όπου οι τιμές είχαν διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, αλλά οι πληρότητες παρουσίαζαν πτώση.

Η κ. Julia Felton, διευθύντρια του τμήματος ερευνών για τον τουρισμό της Deloitte & Touche ανακοίνωσε ότι `δεν αποτελεί έκπληξη η πτώση των τιμών των ξενοδοχείων στην Γερμανία το πρώτο τετράμηνο του 2003, μιας και οι μεγαλύτεροι πελάτες των ξενοδοχείων είναι οι εταιρίες, οι οποίες αυτή την χρονική στιγμή παρουσιάζουν οικονομικά προβλήματα`.

Τα 300 ξενοδοχεία που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι είχαν 3,8% μείωση στα έσοδα τους από τα δωμάτια, ενώ στα τελικά τους έσοδα το ποσοστό φθάνει στο 6,6%. Ως αποτέλεσμα το πρώτο τετράμηνο του 2003 είχαν έσοδα 2.015 ευρώ για κάθε διαθέσιμο δωμάτιο, ενώ την ίδια περίοδο το 2002 είχαν 2.158 ευρώ.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των Γερμανών τουριστών που διανυκτερεύει σε γερμανικά ξενοδοχεία, όπως ανακοινώνει η Γερμανική Υπηρεσία Στατιστικής, έχει μειωθεί κατά 4% φθάνοντας τα 30,3 εκατ. διανυκτερεύσεις για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2003, ενώ των αλλοδαπών τουριστών το ίδιο χρονικό διάστημα έχει μειωθεί κατά 2% φθάνοντας τα 4,7 εκατ. διανυκτερεύσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024