Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΣε πρόγραμμα Ευρασιατικής συνεργασίας για την τουριστική εκπαίδευση το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Σε πρόγραμμα Ευρασιατικής συνεργασίας για την τουριστική εκπαίδευση το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης πρόσφατα προετοίμασε και κατέθεσε, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόταση σχεδίου στα πλαίσια του προγράμματος Ευρασιατικής συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης Asia- Link με τον […]

Το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης πρόσφατα προετοίμασε και κατέθεσε, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόταση σχεδίου στα πλαίσια του προγράμματος Ευρασιατικής συνεργασίας<...> στον τομέα της εκπαίδευσης Asia- Link με τον τίτλο `South, S.E. Asians` In-School Training And Internship In The European Tourism Industry – SETRET`.
Στο σχέδιο αυτό εκτός από το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ, που αποτελεί και τον επικεφαλή φορέα με συντονίστρια την επίκουρο καθηγήτρια κ. Τάνια Καπίκη, συμμετέχουν ενεργά πανεπιστήμια και φορείς εκπαίδευσης από την Ευρώπη και την Ασία και συγκεκριμένα:

  • Το Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας – Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
  • Η Σχολή Erasmushogeschool – Βρυξέλλες, Βέλγιο
  • Το Πανεπιστήμιο Bundelkhand – Ινστιτούτο Τουρισμού και Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων – Jhansi, Ινδία
  • Το Πανεπιστήμιο των Φιλιππίνων – Ασιατικό Ινστιτούτο Τουρισμού – Quezon City, Φιλιππίνες
  • Το Πανεπιστήμιο Tribhuvan του Νεπάλ – Κολέγιο Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων – Kathmandu, Νεπάλ

Το SETRET αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο που στοχεύει στην δημιουργία συνεκτικών δεσμών μεταξύ των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, στο Βέλγιο, στην Ινδία, στο Νεπάλ και στις Φιλιππίνες.

Το σχέδιο δράσης θα επικεντρωθεί κυρίως σε ενέργειες εκπαίδευσης προς Ασιάτες εκπαιδευτικούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που θα λάβουν χώρα στην Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και στο Βέλγιο παράλληλα με πρακτική εκπαίδευσή τους σε ξενοδοχειακές μονάδες 4 και 5 αστέρων στην Θεσσαλονίκη, στην Χαλκιδική και στην Κρήτη. Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί και στις συμμετέχουσες Ασιατικές χώρες με την εκεί μετάβαση Ελλήνων και Βέλγων καθηγητών ώστε να επωφεληθεί μεγαλύτερος αριθμός εκπαιδευομένων από τα μαθήματα.

Τον παραπάνω βασικό κορμό του σχεδίου Θα πλαισιώσουν συνοδευτικές δράσεις προώθησης και σύνδεσης των πανεπιστημίων με τις τοπικές τουριστικές αγορές όπως τρεις ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, στο Βέλγιο και στο Νεπάλ.

Καθ` όλη την διάρκεια του έργου θα υπάρχει συνεχής εξωτερική αξιολόγηση από ανεξάρτητο φορέα, την εταιρεία Alpha MENTOR.

Σημαντικό σημείο στο σχέδιο SETRET αποτελεί η συνεργασία ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και η σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την αντίστοιχη τοπική αγορά εργασίας στον τομέα του τουρισμού. Αυτό θα επιτευχθεί τόσο με τις ημερίδες διάδοσης που θα πραγματοποιηθούν στο Βέλγιο, στην Ελλάδα και στο Νεπάλ όσο και με την πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής και της Κρήτης, καθώς και στην νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024