Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος ζητούν τη δρομολόγηση και άλλου συμβατικού επιβατηγού πλοίου

Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος ζητούν τη δρομολόγηση και άλλου συμβατικού επιβατηγού πλοίου

Μετά από το περσινό πρόβλημα που εμφανίστηκε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των τριών νησιών της Μαγνησίας, εκπρόσωποι φορέων αυτών των νησιών ζήτησαν χθες από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Ανωμερίτη τη […]

Μετά από το περσινό πρόβλημα που εμφανίστηκε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των τριών νησιών της Μαγνησίας, εκπρόσωποι φορέων<...> αυτών των νησιών ζήτησαν χθες από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Ανωμερίτη τη δρομολόγηση και άλλου συμβατικού επιβατηγού πλοίου που θα εξυπηρετεί μαζί με τα ήδη δρομολογημένα τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Με στόχο τη λύση των προβλημάτων σύνδεσης των νησιών τα συμβούλια των δήμων έχουν αποφασίσει την ίδρυση ναυτιλιακής εταιρίας, η οποία με ιδιόκτητο πλοίο θα εξυπηρετεί τα νησιά από τα λιμάνια του Βόλου και του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο κ. Ανωμερίτης τόνισε, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των φορέων και των δήμων των Βορείων Σποράδων, το νομάρχης Μαγνησίας, και την υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Ροδούλα Ζήση, ότι καθ` όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πραγματοποιούνται από το λιμάνι του Βόλου 44 δρομολόγια συμβατικών και ταχύπλοων σκαφών, ενώ από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου συνολικά 32 δρομολόγια. Ωστόσο, δεσμεύτηκε να καλέσει τους ενδιαφερόμενους πλοιοκτήτες προκειμένου να εξευρεθεί καλύτερη λύση και στη συνέχεια να ενημερώσει τους δημάρχους το συντομότερο δυνατόν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024