Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εκσυγχρονίζεται το θεσμικό πλαίσιο για τον ιαματικό τουρισμό

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Ιούνιος 2003, 00:00

Με στόχο τον εκσυγχρονισμό του ιαματικού τουρισμού ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των τουριστών και όχι απλώς των πασχόντων και ηλικιωμένων Ελλήνων, διαμορφώθηκε από την Ειδική Επιτροπή Αναμόρφωσης της νομοθεσίας για τις ιαματικές πηγές το νομοσχέδιο...

Με στόχο τον εκσυγχρονισμό του ιαματικού τουρισμού ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των τουριστών και όχι απλώς των πασχόντων<...>

και ηλικιωμένων Ελλήνων, διαμορφώθηκε από την Ειδική Επιτροπή Αναμόρφωσης της νομοθεσίας για τις ιαματικές πηγές το νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό και τον θερμαλισμό που ίσχυε από το 1920.

Με το νομοσχέδιο εισάγεται για πρώτη φορά η έννοια του Θερμαλιστικού τουρισμού, ενώ προβλέπεται ο συνδυασμός Ιαματικού τουρισμού, Θερμαλιστικού και Κέντρων Αποκατάστασης Υγείας.

Ακόμα, με το νομοσχέδιο παρέχεται η δυνατότητα αναγνώρισης ως θερμαλιστικών πάρκων ευρύτερων περιοχών της χώρας, στις οποίες υπάρχουν υδροθερμικοί φυσικοί πόροι και συντρέχουν άλλοι ευνοϊκοί παράγοντες (π.χ. ωραίο φυσικό περιβάλλον).  Οι διατάξεις του νέου νομοσχεδίου δίνουν κίνητρα προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων, καθιερώνοντας υψηλού επιπέδου προδιαγραφές για τις υπηρεσίες ιαματικού-θερμαλιστικού τουρισμού στις τουριστικές εγκαταστάσεις μέχρι και πέντε αστέρων. Παράλληλα, παρέχονται φορολογικά κίνητρα για την εξειδίκευση υπηρετούντων γιατρών στα Κέντρα Ιαματικού Τουρισμού και Θερμαλισμού.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί σχετική ημερίδα στις 7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Aldemar στη Σκαφιδιά Ηλείας, με τη συμμετοχή τουριστικών παραγόντων, ακαδημαϊκών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top