Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Travel Industry Association of America 2002-2003 Survey

ΗΠΑ: Μειωμένα τα κονδύλια για διαφήμιση και στροφή προς τον εσωτερικό τουρισμό

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Ιούνιος 2003, 00:00

Σαράνταπεντε πολιτείες των ΗΠΑ δήλωσαν σε έρευνα ότι μειώνουν τους προϋπολογισμούς τουριστικής προβολής κατά 8% σε σχέση με την περσινή χρονιά...

Σαράνταπεντε πολιτείες των ΗΠΑ, εκτός από το Κοννέκτικατ, το Νιου Τζέρσευ, την Νέα Υόρκη, το Οχάιο, το Τεννεσσί, και πέντε περιοχές των ΗΠΑ, δήλωσαν σε έρευνα της Travel Industry Association of America`s (TIA), ότι μειώνουν τους προϋπολογισμούς τουριστικής προβολής κατά 8% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Το συνολικό ποσό που θα ξοδευτεί το 2002-2003 είναι 554,2 εκατ. δολάρια.

`Όπως κάθε άλλος κλάδος του τουρισμού, έτσι και Γραφεία Τουρισμού των Πολιτειών νοιώθουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Ως αποτέλεσμα μειώνουν τους διαφημιστικούς προϋπολογισμούς`, δήλωσε η κ. Patty Hubbard, αντιπρόεδρος για τα εθνικά συμβούλια της TIA. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατανομή των κονδυλίων των πολιτειών σε σχέση με τον εσωτερικό ή διεθνή τουρισμό που θέλουν να προσελκύσουν. Το Τέξας και η Φλόριντα σχεδιάζουν να ξοδέψουν τα περισσότερα χρήματα σε προσέλκυση του εσωτερικού τουρισμού. Το ύψος του προϋπολογισμού της κάθε μιας πολιτείας είναι περίπου 12 εκατ. δολάρια, ενώ του Ιλλινόις είναι περίπου 7,8 εκατ. δολάρια, της Πενσυλβανίας 6,6 εκατ. δολ. και της Λουιζιάνας 6,4 εκατ. δολάρια. Συνολικά, για τον εσωτερικό τουρισμό θα ξοδευτεί το ποσό των 145,5 εκατ. δολαρίων από τις 42 πολιτείες που απάντησαν σε αυτή την ερώτηση.

Όσο για τον διεθνή τουρισμό, το 2002-2003, θα ξοδευτούν περίπου 5,3 εκατ. δολάρια, μια μείωση 28% από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν 28 πολιτείες. Η Λουιζιάνα θα ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα στην προσπάθεια προσέλκυσης ξένων τουριστών 1,2 εκατ. δολάρια, το Τέξας περίπου 882 χιλ. δολάρια, ενώ το Ιλλινόις 828 χιλ. δολάρια.

Η Χαβάη παραμένει η πολιτεία με τους μεγαλύτερους τουριστικούς προϋπολογισμούς. Για το 2002-2003, ο προϋπολογισμός της φθάνει τα 56 εκατ. δολάρια μετά την μείωση κατά 21% από τον προηγούμενο. Στην δεύτερη θέση είναι το Ιλλινόις με προϋπολογισμό 49,7 εκατ. δολάρια με μείωση από τα περσινά επίπεδα μόνο 9%. Ακολουθούν η Πενσιλβανία με 35 εκατ. δολ. και μείωση 9%, το Τέξας με 31 εκατ. δολ. και μείωση 13%, και η Φλόριντα με 29 εκατ. δολ. και μείωση 40%.

Τα καλά νέα είναι ότι 19 πολιτείες ανέφεραν ότι θα αυξήσουν τους προϋπολογισμούς τους με στόχο την προσέλκυση τουριστών. Πρώτη στη λίστα είναι η Νεμπράσκα με αύξηση 38% φθάνοντας στα 3 εκατ. δολ. από 2,2, η Μοντάνα με 35% αύξηση φθάνοντας στα 8,2 εκατ. δολ. από 6,1, η Αλάσκα με αύξηση 26% φθάνοντας στα 10,5 εκατ. δολ. από 8,4, και η Μέιν με αύξηση 21% φθάνοντας στα 6 εκατ. δολ. από 4,9.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top