Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αυξάνονται και οξύνονται τα παράπονα των αλλοδαπών κυρίως τουριστών για την χώρα μας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Ιούνιος 2003, 00:00

Το ΙΝΚΑ - Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Αθήνας, τονίζει σε δήλωση του ότι σημαντικός αριθμός παραπόνων για τουριστικές υπηρεσίες προέρχονται<...>

από ξένους τουρίστες, τα οποία αφορούν στο κόστος ζωής, και τη μη λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Το ΙΝΚΑ επισημαίνει ότι στο χώρο του τουρισμού λειτουργούν περισσότερες από άλλους τομείς ευκαιριακές επιχειρήσεις, οι οποίες επενδύοντας στο εναλλασσόμενο της πελατείας προσχωρούν συστηματικά ασύνετα αλλά και ασύδοτα σε πρακτικές σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων αλλά και της υγείας και της ασφάλειας του καταναλωτή. Περαιτέρω, εφιστά την προσοχή των αρμόδιων υπηρεσιών για την έγκαιρη αντιμετώπιση των πρακτικών αυτών κατά τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ώστε να μη διογκωθεί το φαινόμενο.

Παράλληλα, το ΕΚΠΟΙΖΩ καταγγέλλει σοβαρές αυθαιρεσίες σε βάρος των καταναλωτών από εταιρίες χρονομίσθωσης και ζητά την παρέμβαση της Πολιτείας. Όσον αφορά στις εταιρίες χρονομίσθωσης, προσεγγίζουν τα υποψήφια θύματά τους προσπαθώντας να τους πείσουν να υπογράψουν το συμβόλαιο, χωρίς να τους ενημερώνουν για το ύψους των ετήσιων λειτουργικών εξόδων και άλλων επιβαρύνσεων. Φροντίζουν οι ίδιες οι εταιρίες για την έκδοση καταναλωτικού δανείου σε συνεννόηση με τις τράπεζες, ενώ δεν ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν αν αλλάξουν γνώμη και θελήσουν να ακυρώσουν το συμβόλαιο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top