Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑυξάνονται και οξύνονται τα παράπονα των αλλοδαπών κυρίως τουριστών για την χώρα μας

Αυξάνονται και οξύνονται τα παράπονα των αλλοδαπών κυρίως τουριστών για την χώρα μας

Το ΙΝΚΑ – Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Αθήνας, τονίζει σε δήλωση του ότι σημαντικός αριθμός παραπόνων για τουριστικές υπηρεσίες προέρχονται από ξένους τουρίστες, τα οποία αφορούν στο κόστος ζωής, και τη […]

Το ΙΝΚΑ – Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Αθήνας, τονίζει σε δήλωση του ότι σημαντικός αριθμός παραπόνων για τουριστικές υπηρεσίες προέρχονται<...> από ξένους τουρίστες, τα οποία αφορούν στο κόστος ζωής, και τη μη λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Το ΙΝΚΑ επισημαίνει ότι στο χώρο του τουρισμού λειτουργούν περισσότερες από άλλους τομείς ευκαιριακές επιχειρήσεις, οι οποίες επενδύοντας στο εναλλασσόμενο της πελατείας προσχωρούν συστηματικά ασύνετα αλλά και ασύδοτα σε πρακτικές σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων αλλά και της υγείας και της ασφάλειας του καταναλωτή. Περαιτέρω, εφιστά την προσοχή των αρμόδιων υπηρεσιών για την έγκαιρη αντιμετώπιση των πρακτικών αυτών κατά τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ώστε να μη διογκωθεί το φαινόμενο.

Παράλληλα, το ΕΚΠΟΙΖΩ καταγγέλλει σοβαρές αυθαιρεσίες σε βάρος των καταναλωτών από εταιρίες χρονομίσθωσης και ζητά την παρέμβαση της Πολιτείας. Όσον αφορά στις εταιρίες χρονομίσθωσης, προσεγγίζουν τα υποψήφια θύματά τους προσπαθώντας να τους πείσουν να υπογράψουν το συμβόλαιο, χωρίς να τους ενημερώνουν για το ύψους των ετήσιων λειτουργικών εξόδων και άλλων επιβαρύνσεων. Φροντίζουν οι ίδιες οι εταιρίες για την έκδοση καταναλωτικού δανείου σε συνεννόηση με τις τράπεζες, ενώ δεν ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν αν αλλάξουν γνώμη και θελήσουν να ακυρώσουν το συμβόλαιο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024