Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέα Ολυμπιακή Αεροπορία: Νέο εργασιακό πλαίσιο που συνδέει αμοιβές με παραγωγικότητα

Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία: Νέο εργασιακό πλαίσιο που συνδέει αμοιβές με παραγωγικότητα

Σημεία σύγκλισης φαίνονται στις συζητήσεις του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστου Βερελή με την αντιπροσωπεία της ΟΣΠΑ, Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με το νέο καθεστώς που θα διέπει τη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία (ΝΟΑ)…

Σημεία σύγκλισης φαίνονται στις συζητήσεις του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστου Βερελή με την αντιπροσωπεία της ΟΣΠΑ, Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά<...> με το νέο καθεστώς που θα διέπει τη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία (ΝΟΑ).

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, που διήρκησαν περίπου 5 ώρες, οι εργαζόμενοι πήρα από τον υπουργό διαβεβαιώσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, και των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους.

Επίσης, στη συνάντηση αυτή ο υπουργός ενημέρωσε τους εργαζόμενους για το νέο εργασιακό πλαίσιο που θα ισχύσει στη ΝΟΑ, και το οποίο μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνδέει τις αμοιβές με την παραγωγικότητα, κατά τα πρότυπα των ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών. Συγκεκριμένα ο κ. Βερελής διαβεβαίωσε ότι δεν χάνεται καμία θέση εργασίας, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία που θα ιδρυθεί να είναι ανταγωνιστική και ότι τα κεφάλαια κατ΄ αρχήν θα είναι τραπεζικά, με προοπτική στην πορεία να αντικατασταθούν από ιδιωτικά. Σε ό,τι αφορά τη νομική βάση του εγχειρήματος, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι είναι σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο κ. Βερελής εξέφρασε την επιθυμία της κυβέρνησης να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση από τους εργαζόμενους, προειδοποιώντας παράλληλα ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να σταματήσει στην άρνηση του οποιουδήποτε. Στο σημείο αυτό είπε ότι σύντομα το προτεινόμενο σχέδιο θα έλθει στη Βουλή και θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Ο υπουργός τόνισε επίσης πως οι υπόλοιποι κλάδοι θα παραμείνουν στην παλιά Ολυμπιακή και ότι, μέσα από τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου, θα διασφαλιστούν τα εργασιακά και οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά τον στόλο των αεροσκαφών της Ολυμπιακής, τα ιδιόκτητα αεροσκάφη θα μεταφερθούν στην ΝΟΑ, κάποια θα δοθούν με μορφή ενοικίασης, ενώ τα υπόλοιπα θα επιστραφούν στις κατασκευάστριες εταιρίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η ΟΣΠΑ βλέπει κατ` αρχήν θετικά το προτεινόμενο σχέδιο δημιουργίας της ΝΟΑ και δεν αποκλείεται να παίξει και το ρόλο της γέφυρας μεταξύ υπουργείου και ΕΙΣΦ, προκειμένου να επέλθει συμφωνία, καθώς οι πιλότοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας και το ιπτάμενο προσωπικό έχουν απορρίψει το προτεινόμενο σχέδιο και μόνο οι πιλότοι της Αεροπλοΐας το έχουν αποδεχτεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024