Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι το Σαββατοκύριακο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Ιούνιος 2003, 00:00

Οι τουρίστες που δεν έχουν ενημερωθεί από τον τουριστικό τους πράκτορα ότι οι φύλακες των αρχαιολογικών χώρων κάνουν απεργία θα βρεθούν προ<...>

εκπλήξεων, και κλειστών θυρών. Η ταλαιπωρία τους θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο και σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού οι απεργίες θα συνεχισθούν.

Όπως είναι γνωστό τα πιο φημισμένα μουσεία της χώρας μας παραμένουν κλειστά για να ανακαινισθούν και να είναι έτοιμα για τους Oλυμπιακούς Aγώνες. Τα υπόλοιπα παραμένουν κλειστά γιατί οι φύλακες τους διαμαρτύρονται ότι “τους εμπαίζουν χρόνια τώρα”.

Τα προβλήματα συνοψίζονται στα εξής, προσλήψεις για κάλυψη των πάγιων υπηρεσιακών αναγκών, καταβολή δεδουλευμένων οφειλών από την 1 Iανουαρίου του 2003, εξίσωση αμοιβής για εργασία πέραν του πενθήμερου, με άλλους εργαζόμενους στο Δημόσιο, και υλοποίηση της συλλογικής σύμβασης του έτους 2002.

Σχετικά με τις προσλήψεις, οι αρχαιοφύλακες τονίζουν ότι οι κενές θέσεις είναι 1.100, ενώ εν ενεργεία είναι 1.900, εκ των οποίων οι 200 σε διοικητικές θέσεις. Η περσινή εξαγγελία του υπουργού Πολιτισμού για παράταση της λειτουργίας πολλών μουσείων μέχρι τις βραδινές ώρες φαίνεται αστεία, τη στιγμή που είναι ακόμα απλήρωτοι οι αρχαιοφύλακες για μερικές ώρες υπερωρίας. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετοί από αυτούς έχουν δεχτεί να βοηθήσουν με υπερεργασία την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top