Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠενταετές πρόγραμμα επέκτασης και εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων της Ελλάδας

Πενταετές πρόγραμμα επέκτασης και εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων της Ελλάδας

Το 2005 θα ολοκληρωθεί το πενταετές πρόγραμμα επέκτασης και εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων της Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 1,9 δισ. ευρώ, το οποίο κατάρτισε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με την τμηματάρχη […]

Το 2005 θα ολοκληρωθεί το πενταετές πρόγραμμα επέκτασης και εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων της Ελλάδας, συνολικού<...> προϋπολογισμού 1,9 δισ. ευρώ, το οποίο κατάρτισε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με την τμηματάρχη Χωροταξίας, Ανάπτυξης και Προγραμματισμού της ΥΠΑ, Π. Αργυροπούλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο 1ο Διεθνές Συνέδριο “Αεροδρόμια, σχεδιασμός και λειτουργία”, που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, μέχρι το 2005 αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία και τα δύο νέα αεροδρόμια της Καλύμνου και της Ανδραβίδας, διευρύνοντας το δίκτυο της Ελλάδας, το οποίο αριθμεί σήμερα 38 αεροδρόμια.

Τονίζεται ότι από τα 38 αεροδρόμιο, τα 26 εξυπηρετούν κίνηση εσωτερικού και εξωτερικού, ενώ ποσοστό 80% της αεροπορικής κίνησης γίνεται από τα πέντε μεγάλα της χώρας, των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Ρόδου και της Κέρκυρας.

Σε ό,τι αφορά τα έργα που προωθούνται μέσω του πενταετούς προγράμματος της ΥΠΑ, χρηματοδοτούνται από το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων (ΤΕΑΑ), με εξαίρεση ποσό ύψους 263,5 εκατ. ευρώ που εντάσσεται στο Γ΄ ΚΠΣ και αφορά τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.

Σημαντικές μελέτες για δημοπράτηση από τις ΕΥΔΕ Α/Δ κατά το 2003, αφορούν σε έργα συνολικού ύψους 241,3 εκατ. ευρώ στα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Αγχιάλου, Σαντορίνης, Σητείας και Σκιάθου, όπως ανέφερε η κ. Αργυροπούλου, και έργα συνολικού ύψους 70,6 εκατ. ευρώ στους αεριλομένες των Χανίων, Ικαρίας και Καστελίου.

Σύμφωνα με την κ. Αργυροπούλου, εντός του τρέχοντος έτους θα ανατεθούν σε αρμόδια γραφεία και οι μελέτες επέκτασης των αεροσταθμών των αεροδρομίων Κέρκυρας, Κεφαλονίας, Κω και Μυτιλήνης.

Με την υλοποίηση των έργων που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στα αεροδρόμια της χώρας, το ελληνικό δίκτυο θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες της κίνησης.

Ειδικότερα, για το έτος 2010 διαφαίνεται η τάση για αύξηση της κίνησης σε ποσοστό της τάξης του 50% περίπου, όπως τόνισε η κ. Αργυροπούλου, προσθέτοντας ότι για το 2020 προβλέπεται διπλασιασμός σχετικά με το 1998.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024