Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Το CNN Traveller Magazine με άρθρο εξωφύλλου για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Ιούνιος 2003, 00:00

Για πρώτη φορά δημοσιεύεται στο CNN Traveller Magazine, εθνικό θέμα για την Ελλάδα με άρθρο στο εξώφυλλο του περιοδικού τεύχους Ιουνίου και θέμα την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στο<...>

νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τίτλος του άρθρου είναι “Keeping your marbles”, ενώ στο εξώφυλλο του περιοδικού αναγράφεται “DEEP FRIEZE, Greece, UK and the Elgin Marbles”. Στις πέντε σελίδες που δημοσιεύονται, ο δημοσιογράφος και συντάκτης Mike Gerrard, αναφέρει ένα σύντομο αλλά πλήρες χρονικό για τις ελληνικές προσπάθειες ανάκτησης των Μαρμάρων, ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει τον τότε Βρετανό πρέσβη, Thomas Bruce, και τον Elgin, ως δύο όχι και από τα πλέον διακεκριμένα στελέχη της Μεγάλης Βρετανίας. Οι ενέργειες της ελληνικής πλευράς και ομογένειας στο εξωτερικό για περισσότερο από 18 χρόνια που στοχεύουν στην επιστροφή των Μαρμάρων τουλάχιστον για την χρονική περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 είναι ακόμα σε αναμονή. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το Βρετανικό Μουσείο με τον χώρο έκθεσης των Μαρμάρων έρχεται σε πλήρη αντίφαση με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό του χώρου της Ακρόπολης, όπου θα έπρεπε ουσιαστικά να εκτίθενται τα Ελγίνεια, που δημοσιεύεται με χαρακτηριστική λεζάντα που αναγράφει: “Something missing?”.

Το ChooseGreece.com είναι ο επίσημος Χορηγός του περιοδικού CNN Traveller Magazine από το καλοκαίρι 2002 και έως το έτος 2005. Στόχος του ChooseGreece.com είναι η συνεχή προβολή της Ελλάδας σε μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, ενώ συνεχίζει τις προσπάθειές του δυναμικά για να προωθεί μηνύματα που αφορούν τον ελληνικό πολιτισμό, τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις της χώρας σε μία συντονισμένη εκστρατεία στα μέσα CNN.com, CNN Traveller, BusinessWeek Online, BusinessWeek Magazine, ABCnews.com και Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top