Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σύμφωνα με την εκπομπή Business & Travel

Νέες ξενοδοχειακές μονάδες στην Αθήνα και στα μικρά ιδιόκτητα νησιά της Αττικής

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Ιούνιος 2003, 00:00

Έντονο ενδιαφέρον δείχνει γνωστή ιταλική ξενοδοχειακή αλυσίδα για την αγορά παραθαλάσσιων εκτάσεων σε Ίο, Πάρο, και Νάξο...

Έντονο ενδιαφέρον δείχνει γνωστή ιταλική ξενοδοχειακή αλυσίδα για την αγορά παραθαλάσσιων εκτάσεων σε Ίο, Πάρο, και Νάξο, ενώ ταυτόχρονα 2 ακόμη αλυσίδες<...>

, μία ευρωπαϊκή και μια αμερικάνικη, αναζητούν συνεργασίες για την κατασκευή και διαχείριση μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων. Τα παραπάνω επισήμανε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel ο πρόεδρος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Ένωσης Κτηματομεσιτών κ. Μάικ Βασιλείου.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλείου τόνισε την ύπαρξη γενικότερα ενδιαφέροντος από ξένους επενδυτές όχι μόνο για τα ελληνικά νησιά αλλά και για την Αθήνα και μάλιστα υπογράμμισε ότι ισχυρή είναι η τάση για δημιουργία boutique ξενοδοχείων στο κέντρο της πόλης. Ήδη, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της εκπομπής του GBC πωλήθηκε πριν λίγες μέρες παραδοσιακό κτίριο στη γωνία Καραγιώργη Σερβίας και πλατεία Συντάγματος στο οποίο και θα δημιουργηθεί ένα πολυτελές boutique hotel.

Εν τούτοις, ο δαίδαλος της ελληνικής γραφειοκρατίας από πλευράς του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά και άλλων αγκυλώσεων προερχόμενων από το υπουργείο Οικονομικών, όπως κατήγγειλε ο κ. Βασιλείου, έχει αποθαρρύνει την πραγματοποίηση πολλών επενδύσεων τέτοιου βελινεκούς.

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο κ. Βασιλείουυ υποστήριξε ότι τα 2 χρόνια που θα ακολουθήσουν τη διεξαγωγή των Αγώνων και με την προϋπόθεση ότι το επίπεδο των υποδομών θα παραμείνει υψηλό, αναμένεται σημαντική αύξηση τόσο στην τουριστική προσέλευση όσο και στις πληρότητες των ξενοδοχείων.

Ερωτηθείς, τέλος για τα προς πώληση ελληνικά νησιά, ο κ. Βασιλείου σημείωσε στο Χάρη Ντιγριντάκη ότι υπάρχει μια αξιοσημείωτη κινητικότητα, κυρίως όσον αφορά το Γλαρονήσι και την Κύθρο. Μεγαλύτερες δε προβλέπεται, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, να είναι οι επενδύσεις στο νησί Πάτροκλος, που βρίσκεται απέναντι από το Σούνιο, και στο οποίο σύμφωνα με το project του κ. Μουχτάρη, θα δημιουργηθεί μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, καθώς και γέφυρα, όπου θα συνδέει το νησί με την απέναντι ακτή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top