Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα της Deloitte & Touche

Συνεχίζεται η πτώση στα έσοδα των ξενοδοχείων σε Βέλγιο και Ολλανδία

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Ιούνιος 2003, 00:00

Ο συνδυασμός του πολέμου στο Ιράκ, του ιού της άτυπης πνευμονίας, και η μείωση των ταξιδιών μακρινών αποστάσεων είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα των ξενοδοχείων...

Ο συνδυασμός του πολέμου στο Ιράκ, του ιού της άτυπης πνευμονίας, και η μείωση των ταξιδιών μακρινών αποστάσεων είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα των ξενοδοχείων σε ποσοστό<...>

26% στο Βέλγιο και στην Ολλανδία για το μήνα Απρίλιο αποκαλύπτει η έρευνα HotelBenchmark της Deloitte & Touche.

Η πτώση των εσόδων παρατηρείται για έκτο συνεχή μήνα στις δύο αυτές χώρες, με το μεγαλύτερο ποσοστό πτώσης στο Βέλγιο (27,3%). Στην Ολλανδία, η πτώση έφθασε στο 25,6%, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2002. οι περιοχές που γνώρισαν τη μεγαλύτερη πτώση ήταν οι πρωτεύουσες Aμστερνταμ και Βρυξέλλες, όπως και τα αεροδρόμια, Schiphol και Zaventum, κυρίως λόγω της εξάρτησης τους από τα διεθνή και τα εταιρικά ταξίδια. Οι τιμές έπεσαν από κατά μέσο όρο από 94 ευρώ σε 55 ευρώ.

Οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Zaventum του Βελγίου τον Απρίλιο του 2003 ήταν περίπου 33% λιγότερες από ότι τον Απρίλιο του 2000, πριν την κατάρρευση της Sabena. Παρόλα αυτά δύο νέα ξενοδοχεία θα ανοίξουν κοντά σε αυτό το αεροδρόμιο το Crown Plaza που ανοίγει τέλος του 2003 και το Marriott Courtyard που θα ανοίξει στην αρχή του 2004.

Τα στατιστικά για το πρώτο τετράμηνο  του 2003 δείχνουν πτώση 12,1% στο Βέλγιο και 15% στην Ολλανδία σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του 2002. Η τάση είναι να συνεχιστεί η πτωτική πορεία μέχρι να ανακάμψει η οικονομία και το σκληρό ευρώ να μην αποτελεί εμπόδιο για τους ταξιδιώτες από την Αμερική. Οι περιοχές που βασίζονται στον ενδοευρωπαϊκό τουρισμό, όπως οι δευτερεύουσες πόλεις θα συνεχίσουν να τα καταφέρουν καλύτερα από ότι οι πρωτεύουσες και τα αεροδρόμια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top