Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νέα αεροπορική εταιρία χαμηλών ναύλων ξεκίνησε πτήσεις στην Ελλάδα

Θοδωρής Κουμέλης - 19 June 2003, 00:00

Ξεκίνησε από χθες τις πτήσεις της για Αθήνα η νέα γερμανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους<...>

Germanwings η οποία, με έδρα το αεροδρόμιο της Κολονίας/Βόννης, θα πετάει στην Αθήνα τέσσερις φορές την εβδομάδα και στη Θεσσαλονίκη τρεις φορές την εβδομάδα.

Ειδικότερα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή η Germanwings πετάει από Κολονία στην Αθήνα στις 11:10 με ώρα άφιξης 15:15 και από Αθήνα για Κολονία αναχωρεί 15:45 με άφιξη 18:00 με μόνο τριάντα λεπτά χρόνο αναμονής και προετοιμασίας στο `Ελευθέριος Βενιζέλος`.

Για Θεσσαλονίκη η εταιρία πετάει κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο στις 10:50 με άφιξη στο `Μακεδονία` στις 14:30 και από Θεσσαλονίκη για Κολονία αναχωρεί 15:00 με άφιξη 16:50.

Η Germanwings ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 27 Οκτωβρίου 2002 και μέχρι σήμερα έχουν κάνει κράτηση 1,7 εκατομμύρια επιβάτες και έχουν ταξιδέψει ένα εκατομμύριο. Η εταιρία διαθέτει εννέα Airbus εκ των οποίων πέντε Α319 142 θέσεων και τέσσερα Α320 150 θέσεων.

Η πολιτική μείωσης του λειτουργικού και διοικητικού της κόστους της δίνει τη δυνατότητα να διαθέτει το 15-20% των θέσεων των αεροσκαφών της μόλις με 19 ευρώ για κάθε έναν από τους 21 προορισμούς που πετάει, όπου περιλαμβάνονται όλοι οι φόροι. Από κει και πέρα, το κόστος για τις υπόλοιπες θέσεις του αεροσκάφους διαμορφώνονται από τα 29 ευρώ και άνω και ανεβαίνουν προοδευτικά ανάλογα με την πληρότητα του αεροσκάφους και το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης της κράτησης σε σχέση με την ημερομηνία αναχώρησης. Πάντως ο μέσος όρος κόστους εισιτηρίου κυμαίνεται μεταξύ 50 και 80 ευρώ ενώ το 60% των θέσεων στα αεροσκάφη της Germanwings δεν ξεπερνάει τα 70 ευρώ κόστος.

Η στρατηγική πωλήσεων της Germanwings δίνει προτεραιότητα στις πωλήσεις μέσα από το Internet, από όπου έφτασε να δέχεται ως και το 90% των κρατήσεων της, ενώ το κόστος της κράτησης συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα κράτησης μέσα από το call center της εταιρίας όπου όμως υπάρχει ένα επιπλέον κόστος 5 ευρώ. Το κόστος για κρατήσεις από τουριστικούς πράκτορες είναι 7 ευρώ χωρίς όμως να υπάρχουν προμήθειες. Οι κρατήσεις είναι αυστηρά προσωπικές και δεν μπορεί να γίνει αλλαγή ονόματος επιβάτη. Ενώ σε περίπτωση που ο επιβάτης θέλει να αλλάξει την ημερομηνία αναχώρησης, θα χρεωθεί με επιπλέον 25 ευρώ.

Στόχος της Germanwings είναι να διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας και ασφάλειας στα πρότυπα της Lufthansa αλλά σε χαμηλές τιμές, αντίθετα από την εικόνα που έχουν δημιουργήσει άλλες εταιρίες χαμηλού κόστους στη Γερμανία.

Η Germanwings ανήκει στην Eurowings στην οποία η Lufthansa έχει το 24,9% των μετοχών. Ο τζίρος της εταιρίας για το 2002 έφτασε τα 584 εκατ. ευρώ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top