Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αρνούνται τις συζητήσεις συγχώνευσης Kuoni και Thomas Cook

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Ιούνιος 2003, 00:00

Παρά τα έντονα δημοσιεύματα για ξεκίνημα νέων συζητήσεων για πλήρη αυτή τη φορά συγχώνευση του Thomas Cook και του Kuoni, που αποτελεί τον κύριο ανταγωνιστή του με βάση την Ελβετία...

Παρά τα έντονα δημοσιεύματα για ξεκίνημα νέων συζητήσεων για πλήρη αυτή τη φορά συγχώνευση του<...>

Thomas Cook και του Kuoni, που αποτελεί τον κύριο ανταγωνιστή του με βάση την Ελβετία, ο διευθύνων σύμβουλος του πρώτου Stefan Pichler αρνήθηκε κατηγορηματικά το γεγονός. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο εταιρίες είχαν και παλαιότερα συνομιλίες για κοινή συνεργασία, οι οποίες κατέρρευσαν τον προηγούμενο Μάιο. Όμως ο Kuoni είναι πρόθυμος να ξανανοίξει τις συζητήσεις σχετικά με πλήρη συγχώνευση σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού τουριστικού τύπου.

Είναι αλήθεια ότι ο Kuoni ψάχνει για κάποια συνεργασία εδώ και αρκετό καιρό. Ο όμιλος είχε συζητήσεις με την First Choice αλλά η συνεργασία χάλασε ότι η τότε Airtours, και τώρα My Travel, έκανε πρόταση για εξαγορά της First Choice. Οι αναλυτές της αγοράς αυτή τη φορά πιστεύουν ότι μια συνεργασία μεταξύ του Thomas Cook, που ανήκει στην Lufthansa και στον KarstadtQuelle και του Kuoni θα έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για την γερμανική αγορά, ιδίως αυτή τη στιγμή που τα έσοδα από τον τουρισμό έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση της χώρας. Αν συνυπολογίσουμε και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, την βία στην Μέση Ανατολή, και την αρνητική επίδραση του ιού της άτυπης πνευμονίας, τότε καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για μια εταιρία μεσαίου μεγέθους όπως ο Kuoni, αναφέρουν οι αναλυτές της αγοράς στα δημοσιεύματα. Το ερώτημα είναι θα παραμείνουν μικροί ή θα μπουν στο παιχνίδι μαζί με έναν από τους μεγάλους παίχτες, όλοι αναρωτιούνται.

Από την αρχή της χρονιά η ζήτηση παρουσιάζει στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας πτώση ίση με 15% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2001. Παρόλα αυτά οι συγχωνεύσεις είναι αρκετά δύσκολες, και έχουμε και το παράδειγμα της εξαγοράς της First Choice από την Airtours που το 1999 μπλοκαρίσθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αυτή τη φορά με τον Kuoni και τον Thomas Cook. Βέβαια, οι δύο εταιρίες έχουν αρκετές διαφορές, ώστε να υπάρξει θέμα για εξέταση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μιας και ο Thomas Cook απευθύνεται στον μαζικό τουρίστα, ενώ ο Kuoni απευθύνεται περισσότερο στους τουρίστες με υψηλό εισόδημα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top