Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΑνωμερίτης: Αξίζει να εστιάσουμε την προσοχή μας στην υποστήριξη του θαλάσσιου τουρισμού

Ανωμερίτης: Αξίζει να εστιάσουμε την προσοχή μας στην υποστήριξη του θαλάσσιου τουρισμού

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Ανωμερίτη στον Πειραιά η 4η Διεθνής έκθεση `Λιμένες 2003`, η οποία είναι αφιερωμένη στις κατασκευές, υποδομές, ανάπτυξη και διοίκηση λιμένων και μαρινών…

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Ανωμερίτη στον Πειραιά η 4η Διεθνής έκθεση `Λιμένες 2003`, η<...> οποία είναι αφιερωμένη στις κατασκευές, υποδομές, ανάπτυξη και διοίκηση λιμένων και μαρινών, και διοργανώθηκε στον ΟΛΠ στις 20-21 Ιουνίου 2003.

Ο κ. Ανωμερίτης εγκαινιάζοντας την έκθεση μεταξύ άλλων, τόνισε ότι “Αν και η Ελλάδα ήταν πάντα μια χώρα νηολογίου (Flag-state) και είχε στραμμένη την οικονομική της δραστηριότητα στις θαλάσσιες μεταφορές, τα τελευταία χρόνια μετά τη διαμόρφωση νέων γεωπολιτικών συνθηκών άρχισε να στρέφεται και στην παροχή λιμενικών υπηρεσιών (port-state). Η ελληνική λιμενική πολιτική δεν μπορεί παρά να υπακούει στις εξελίξεις του διεθνούς περιβάλλοντος στο χώρο των μεταφορών και στις ανάγκες της ως πολυνησιακής χώρας”.

Συνεχίζοντας ο κ. Ανωμερίτης ανέφερε ότι “με τη θεσμική συγκρότηση της εθνικής λιμενικής πολιτικής και τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας στο ΥΕΝ για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των λιμένων, άρχισε η επιτάχυνση του συνολικού έργου. Η Ελλάδα των νησιών και του τουρισμού έχει ένα μεγάλο αριθμό μεγεθών να επιδείξει. Μια χώρα με 1.000 μικρά και μεγάλα λιμάνια, στην οποία το 2002 αποεπιβιβάστηκαν 105 εκατ. επιβάτες, διακινήθηκαν 28 εκατ. αυτοκίνητα, φορτοεκφορτώθηκαν 163 εκατ. τόνοι εμπορευμάτων και στα λιμάνια της κατέπλευσαν 561.215 πλοία είναι μια μεγάλη μεταφορική χώρα. Αυτής της χώρας τις υποδομές, για τα λιμάνια της οποίας θα δαπανήσουμε 300 εκατ. ευρώ στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, αξίζει να δώσουμε την προσοχή μας στα πλαίσια του νέου σχεδιασμού για κύριες και δευτερεύουσες γραμμές της ακτοπλοΐας, για την υποστήριξη του θαλάσσιου τουρισμού, για τις εθνικές και τις μεσογειακές μεταφορές, για τις λιμενικές εγκαταστάσεις και στην προσπάθεια αυτή ευθύνη και συμμετοχή έχουν όλες οι εταιρίες του κλάδου”.

Ο κ. Γ. Ανωμερίτης σχετικά με τις πρόσφατες επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα έργα στο λιμάνι του Πειραιά δήλωσε ότι “Απέναντι στα μηδενιστικά και μίζερα λόγια, η κυβέρνηση αντιπαραθέτει την πολιτική των έργων. Μόνο στο λιμάνι του Πειραιά και μόνο από τον ΟΛΠ ΑΕ εκτελούνται 20 σύνθετα έργα δαπάνης 120 εκατ. ευρώ, παράλληλα με τα 43 έργα τα οποία εκτελούνται στον ευρύτερο Πειραιά. Το λιμάνι του Πειραιά αλλάζει, ο ίδιος ο Πειραιάς αλλάζει. Όσα δεν είδε ο περιορισμένης σύνθεσης κομματικός μηχανισμός της ΝΔ, τα βλέπουν κάθε μέρα οι Πειραιώτες και οι εργαζόμενοι στα έργα. Για την κυβέρνηση των έργων αυτό αρκεί`.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024