Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Λύση στην απομόνωση της Ικαρίας υπόσχεται ο υπουργός Αιγαίου

Θοδωρής Κουμέλης - 24 Ιούνιος 2003, 00:00

Σε επίσκεψη που έκανε στην Ικαρία ο υπουργός Αιγαίου κ. Νίκος Σηφουνάκης μεταξύ των άλλων θεμάτων αναφέρθηκε και στην σύνδεση του νησιού με στόχο την τουριστική του ανάπτυξη...

Σε επίσκεψη που έκανε στην Ικαρία ο υπουργός Αιγαίου κ. Νίκος Σηφουνάκης μεταξύ των άλλων θεμάτων<...>

αναφέρθηκε και στην σύνδεση του νησιού με στόχο την τουριστική του ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, στην σύσκεψη που είχε με τον βουλευτή του Νομού Σάμου κ. Πυθαγόρα Βαρδίκου, τον έπαρχο Ικαρίας κ. Γεώργιο Κρητικό, παρουσία δημάρχων και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων του νησιού, ο υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της τακτικής σύνδεσης της Ικαρίας με τα άλλα νησιά του Β. Αιγαίου (Χίος, Λέσβος) και τη Βόρειο Ελλάδα, και ενημέρωσε ότι το με το νέο πλαίσιο θαλάσσιων επικοινωνιών (τακτικές - άγονες - επιδοτούμενες γραμμές) βελτιώνεται σημαντικά η κατάσταση. Ενώ για τις ώρες δρομολογίων σύνδεσης με τη Σάμο, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διακίνησης ξένων τουριστών και στην Ικαρία, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το δίκαιο αυτό αίτημα των Ικαριωτών με τις Υπηρεσίες των Υπουργείων Αιγαίου και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Για το άλλο σημαντικό ζήτημα, της ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων του νησιού, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τις άλλες εμπλεκόμενες αρχές θα φροντίσει για την επίσπευση των διαδικασιών και την πρόοδο των εκπονούμενων μελετών  ώστε να ωριμάσουν και ενταχθούν σε πρόγραμμα τα έργα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top