Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΛύση στην απομόνωση της Ικαρίας υπόσχεται ο υπουργός Αιγαίου

Λύση στην απομόνωση της Ικαρίας υπόσχεται ο υπουργός Αιγαίου

Σε επίσκεψη που έκανε στην Ικαρία ο υπουργός Αιγαίου κ. Νίκος Σηφουνάκης μεταξύ των άλλων θεμάτων αναφέρθηκε και στην σύνδεση του νησιού με στόχο την τουριστική του ανάπτυξη…

Σε επίσκεψη που έκανε στην Ικαρία ο υπουργός Αιγαίου κ. Νίκος Σηφουνάκης μεταξύ των άλλων θεμάτων<...> αναφέρθηκε και στην σύνδεση του νησιού με στόχο την τουριστική του ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, στην σύσκεψη που είχε με τον βουλευτή του Νομού Σάμου κ. Πυθαγόρα Βαρδίκου, τον έπαρχο Ικαρίας κ. Γεώργιο Κρητικό, παρουσία δημάρχων και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων του νησιού, ο υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της τακτικής σύνδεσης της Ικαρίας με τα άλλα νησιά του Β. Αιγαίου (Χίος, Λέσβος) και τη Βόρειο Ελλάδα, και ενημέρωσε ότι το με το νέο πλαίσιο θαλάσσιων επικοινωνιών (τακτικές – άγονες – επιδοτούμενες γραμμές) βελτιώνεται σημαντικά η κατάσταση. Ενώ για τις ώρες δρομολογίων σύνδεσης με τη Σάμο, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διακίνησης ξένων τουριστών και στην Ικαρία, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το δίκαιο αυτό αίτημα των Ικαριωτών με τις Υπηρεσίες των Υπουργείων Αιγαίου και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Για το άλλο σημαντικό ζήτημα, της ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων του νησιού, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τις άλλες εμπλεκόμενες αρχές θα φροντίσει για την επίσπευση των διαδικασιών και την πρόοδο των εκπονούμενων μελετών ώστε να ωριμάσουν και ενταχθούν σε πρόγραμμα τα έργα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024