Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Ελλάδα μέσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αυστριακών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Ιούνιος 2003, 00:00

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται φέτος μέσα στους τρεις δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία...

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται φέτος μέσα στους τρεις δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών μαζί με την<...>

Ιταλία και την Ισπανία αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στον Αυστριακό τύπο του τμήματος δανείων της Τράπεζας της Αυστρίας (BA-CA).

Η έρευνα συγκρίνει το βιοτικό επίπεδο των Αυστριακών και της αγοραστικής τους δύναμης, με στόχο να παρουσιάσει τους πιο συμφέροντες προορισμούς για διακοπές. Όπως τονίζεται από τους ερευνητές “οι Αυστριακοί έχουν την οικονομικά ασύμφορη συνήθεια να κλείνουν για τις διακοπές τους σχεδόν την τελευταία στιγμή”.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, χώρες που ανήκουν στην Ευρωζώνη όπως και η Αυστρία, έχουν πιο χαμηλές τιμές από αυτές της Αυστρίας και στα προϊόντα, αλλά και στις υπηρεσίες.

Ο επόμενος πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός των Αυστριακών είναι η Τουρκία, την οποία, όμως, οι ερευνητές της BA-CA δε συνιστούν για φέτος. Όπως επισημαίνουν, “παρά την υποτίμηση της τουρκικής λίρας κατά 14% από τον Ιούνιο του 2002, οι τιμές στην Τουρκία αυξήθηκαν, το ίδιο χρονικό διάστημα, πολύ περισσότερο απ` ό,τι στην Αυστρία, καθιστώντας την ακριβό τουριστικό προορισμό”.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι φτηνότεροι για φέτος τουριστικοί προορισμοί είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες - εξαιτίας της πολύ καλής συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου - η Κροατία, που έχει χαμηλό βιοτικό επίπεδο και η Ουγγαρία.

Αντίθετα, η BA-CA συνιστά στους Αυστριακούς να αποφύγουν φέτος το καλοκαίρι προορισμούς όπως η Ελβετία και η Ιαπωνία, οι οποίες, παρά την καλή συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ με το φράγκο και το γεν, εξακολουθούν να έχουν πολύ ακριβό “καλάθι τιμών” για το βαλάντιο των Αυστριακών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top