Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Aνοδο στον εισερχόμενο τουρισμό της Γαλλίας και για το 2003

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Ιούνιος 2003, 00:00

Aνοδο θα σημειώσει ο εισερχόμενος τουρισμός στην Γαλλία και το 2003, ακολουθώντας την τάση που είχε και την περσινή χρονιά, παρά τα<...>

σημαντικά προβλήματα που γνωρίζει ο κλάδος σε διεθνές επίπεδο, τόνισε σε συνέντευξη του ο υπουργός τουρισμού της χώρας. Το 2002 αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των τουριστών προς την Γαλλία από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

“Το 2002 τελικά δεν ήταν κακό έτος για τον τουρισμό μας παρά τους φόβους για τρομοκρατικά χτυπήματα και ο αριθμός των αφίξεων σημείωσε άνοδο 2%. Εκτιμώ ότι θα κινηθούμε με τους ίδιους ρυθμούς με 100 δισ. ευρώ να έρχονται στην Γαλλία από τον τομέα του τουρισμού”, ανέφερε ο αρμόδιος Γάλλος υπουργός.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η Γαλλία υποδέχτηκε 76,7 εκατ. τουρίστες το 2002 σε σύγκριση με 75,2 το 2001. Οι τουρίστες από τις ΗΠΑ σημείωσαν μείωση 15%, τάση θα διατηρηθεί και το 2003.

“Θα έχουμε λιγότερους αμερικάνους τουρίστες και ίσως λιγότερους ασιάτες, αλλά περισσότεροι από τους μισούς γάλλους επιθυμούν να κάνουν διακοπές και 75% από αυτούς θα μείνουν στην Γαλλία. Επίσης μεγάλος αριθμός ευρωπαίων τουριστών θα έρθουν στην Γαλλία έστω και για μια μόνον διανυκτέρευση καθώς η Γαλλία αποτελεί σημαντικό σημείο τράνζιτ για πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς”, ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top