Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Με ζημιά κλείνει το πρώτο εξάμηνο της Μεγάλης Βρεταννίας

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Ιούνιος 2003, 00:00

Ενώ η ανακαίνιση του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία ολοκληρώνεται στα τέλη του Ιουλίου, τα οικονομικά αποτελέσματα του ξενοδοχείου<...>

για το πρώτο εξάμηνο κλείνουν με ζημιά, με αποτέλεσμα να μην διανέμεται μέρισμα στους μετόχους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Ελληνικά Ξενοδοχεία Λάμψα ΑΕ κ. Μ. Μοντιάνο αναμένεται να περάσει το ξενοδοχείο σε κερδοφορία το τελευταίο τρίμηνο του 2003. Παρά το γεγονός ότι το εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης θα κλείσει ζημιογόνο, υπάρχει αισιοδοξία ότι στο τελευταίο τρίμηνο του έτους θα επιτευχθούν λειτουργικά κέρδη.

Οι ζημιές που παρουσιάζει η εταιρία, σύμφωνα με τη διοίκηση, οφείλονται στο γεγονός ότι η λειτουργία του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, μετά την εκ βάθρων ανακαίνιση του, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2003 σε μία περίοδο όπου ο ξενοδοχειακός τομέας πλήττεται διεθνώς και οι αφίξεις τουριστών είναι μειωμένες. Ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία για αναστροφή του αρνητικού κλίματος από τον Σεπτέμβριο του 2003.

Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2001 και αναμένεται να φθάσει στο ποσό των 70 εκατ. ευρώ με τραπεζική χρηματοδότηση 68 εκατ. ευρώ. Ήδη οι εργασίες της πρώτης φάσεως ολοκληρώθηκαν, ενώ και οι εργασίες της δεύτερης φάσεως ολοκληρώνονται στα τέλη Ιουλίου 2003, εκτός του Spa με εννέα ειδικά δωμάτια για προσωπική περιποίηση και φροντίδα που θα ολοκληρωθεί αρχές Σεπτεμβρίου.

Επίσης, η πρόσφατη συνέλευση της εταιρίας ενέκρινε μεταξύ άλλων τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, την εκλογή δύο ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών στο διοικητικό συμβούλιο των κ.κ. Ηλία Γαλανόπουλου και Μάρκου Τσακράνη, και τις αμοιβές των μελών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top