Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Χατζηνικολάου: Ο διεθνής τουρισμός ανακάμπτει

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Ιούλιος 2003, 00:00

Σταδιακή ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει να παρατηρείται στο σύνολο της διεθνούς τουριστικής κίνησης ανέφερε η διευθύντρια Ανάπτυξης και Μελετών του<...>

Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κα. Ελισάβετ Χατζηνικολάου, μιλώντας στον Χάρη Ντιγριντάκη στην εκπομπή Business & Travel.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα η κα. Χατζηνικολάου συμπλήρωσε ότι ήδη ολοκληρώθηκε η υπογραφή συμβολαίων για την επόμενη περίοδο, ενώ σχετικά με τις αφίξεις κατά το 2003 σημείωσε ότι -συγκριτικά με πέρυσι- η φετινή χρονιά αναμένεται να κλείσει με σχετική μείωση. Ειδικότερα, η διευθύντρια Ανάπτυξης και Μελετών του ΕΟΤ τόνισε ότι η εν λόγω μείωση δε θα είναι σε ανησυχητικά επίπεδα, καθώς το δεύτερο μισό της χρονιάς προβλέπεται να είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο. Ο ρόλος των Ελλήνων ταξιδιωτών θα είναι σημαντικός καθώς εκτιμάται ότι θα “αγγίξουν” το 30% του συνόλου των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της χώρας. Το βόρειο Αιγαίο, οι νότιες Κυκλάδες, η Πελοπόννησος, η δυτική Ελλάδα, καθώς και οι κρυφές ομορφιές σε κύριους ελληνικούς προορισμούς θα αποτελέσουν το top 5 των ήρεμων διακοπών του Έλληνα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κας Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενη στη συνέχεια στις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, η κα. Χατζηνικολάου επισήμανε ότι το μέγεθος τους είναι αρκετά μικρότερο απ` τις αντίστοιχες ελληνικές, γεγονός που το απέδωσε στο υψηλό κόστος - αντίστοιχο των ευρωπαϊκών χωρών - των οικοπέδων στις διάφορες ελληνικές τουριστικές περιοχές, έναντι αυτού των εξίσου τουριστικών ασιατικών και αφρικανικών προορισμών.

Ερωτηθείσα, τέλος, για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, η διευθύντρια Ανάπτυξης και Μελετών του ΕΟΤ εκτιμά ότι μετά την Ολυμπιάδα ενδέχεται να δοθούν νέες ευκαιρίες ανέλιξης του ελληνικού τουρισμού, πράγμα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top