Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Επίκειται η επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Βαγδάτης για πτήσεις επιβατικών αεροπλάνων υπό όρους

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 July 2003, 00:00

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Βαγδάτης, ενώ παράλληλα γίνονται προετοιμασίες<...>

για την επαναλειτουργία και του αεροδρομίου της Μοσούλης για την πραγματοποίηση διεθνών πτήσεων για πρώτη φορά, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πολιτικής διοίκησης στο Ιράκ.

Η ακριβής ημερομηνία της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου της Βαγδάτης δεν έχει προς το παρόν γίνει γνωστή, αλλά θα είναι μέσα στο καλοκαίρι. Η πολιτική διοίκηση θα επιλέξει τις εταιρίες που θα ξεκινήσουν τις πτήσεις αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ αυτές που θα επιλεγούν πρέπει να είναι έτοιμες να πραγματοποιούν τουλάχιστον δύο πτήσεις την εβδομάδα και θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για παραμονή στο έδαφος των αεροσκαφών για τουλάχιστον δύο ώρες χωρίς ανεφοδιασμό σε καύσιμα, υπηρεσίες εδάφους και τροφοδοσία.

Οι αιτήσεις για πτήσεις στο εσωτερικό ή το εξωτερικό θα εξεταστούν, αλλά αρχικά δεν θα πραγματοποιούνται μεταφορές εμπορευμάτων, προστίθεται στην ανακοίνωση. Οι αμερικανικές δυνάμεις επιδιόρθωσαν τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης και αποκατέστησαν τον ηλεκτροφωτισμό του.

Ο αμερικανός πολιτικός διοικητής Πολ Μπρέμερ δήλωσε ότι η επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Βαγδάτης, γνωστού πριν τον πόλεμο ως αεροδρομίου Σαντάμ Χουσέιν, για τις πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών θα έχει θετική επίπτωση στην οικονομία της χώρας και θα αποτελέσει το ορόσημο για να εισέλθει εκ νέου το Ιράκ στην διεθνή κοινότητα πολιτικής αεροπορίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top