Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΜια μόνο προσφορά κατατέθηκε για τη μαρίνα της Λεμεσού

Μια μόνο προσφορά κατατέθηκε για τη μαρίνα της Λεμεσού

Στο πρόβλημα που έχει δημιουργεί σχετικά με τις μαρίνες στην Κύπρο και το μικρό επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν έρχεται να προστεθεί και αυτό της μία και μόνης προσφοράς που κατατέθηκε […]

Στο πρόβλημα που έχει δημιουργεί σχετικά με τις μαρίνες στην Κύπρο και το μικρό επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν έρχεται<...> να προστεθεί και αυτό της μία και μόνης προσφοράς που κατατέθηκε για τη μαρίνα της Λεμεσού.

Το υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου θα ζητήσει γνωμάτευση από το Γενικό Εισαγγελέα, για καθορισμό των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης και ιδιαίτερα στο κατά πόσο θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα σημαντικό και πολυδάπανο έργο αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων λιρών, με μόνο μία προσφορά. Παράλληλα, θα έρθει σε επαφή με εργοληπτικές εταιρίες, οι οποίες, παρόλο που αρχικά επέδειξαν ενδιαφέρον για τις μαρίνες, τελικά δεν υπέβαλαν προσφορά για ανάληψη των έργων που θα πραγματοποιηθούν με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Τέλος, έχει στόχο να προωθηθεί και σε μελέτη βιωσιμότητας του έργου.

Η πληροφορία ότι για τη μαρίνα Λεμεσού υποβλήθηκε μια μόνο προσφορά ανησυχεί ιδιαίτερα το Δήμο της πόλης, σύμφωνα με δημοσιεύματα όπως και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, ΕΒΕΛ, αλλά και τους τουριστικούς παράγοντες. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ζήτησε ήδη ακρόαση για το θέμα από υπουργούς, με σκοπό να προωθηθεί το έργο, καθώς επίσης και άλλα δύο σημαντικά για την πόλη έργα, αυτό των γηπέδων γκολφ και της δημιουργίας δεύτερου Πανεπιστημίου.

Οι εκτιμήσεις του αρμόδιου υπουργού για τον τουρισμό Γιώργου Λιλλήκα για το μειωμένο ενδιαφέρον είναι ότι αυτό οφείλεται στην οικονομική ύφεση που παρατηρείται διεθνώς, γεγονός, όπως τόνισε, που κάνει τους επιχειρηματίες διστακτικούς να προβούν σε μεγάλες επενδύσεις. Διευκρίνισε δε, ότι δεν πρόκειται να επαναπροκηρυχθούν οι προσφορές, οι οποίες έληξαν την περασμένη εβδομάδα. Για τις μαρίνες Λεμεσού, Αγίας Νάπας και Λάρνακας υποβλήθηκε από μία προσφορά, ενώ για την Πάφο, Πρωταρά και Παραλίμνι δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024