Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΝαυάγιο στην μεσολάβηση του υπουργείου Εργασίας στο εργοδοτικό θέμα των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κύπρου

Ναυάγιο στην μεσολάβηση του υπουργείου Εργασίας στο εργοδοτικό θέμα των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κύπρου

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), απέρριψε τη μεσολαβητική πρόταση του υπουργού Εργασίας της Κύπρου, Μάκη Κεραυνού, για τα αιτήματα των εργαζομένων και αποφάσισε την κήρυξη ανταπεργίας…

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), απέρριψε τη μεσολαβητική πρόταση του υπουργού Εργασίας της Κύπρου, Μάκη Κεραυνού, για τα<...> αιτήματα των εργαζομένων και αποφάσισε την κήρυξη ανταπεργίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε περιπέτεια η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου. Τη μεσολαβητική πρόταση είχαν αποδεχθεί όλες οι ενώσεις των εργαζομένων και ο άλλως σύνδεσμος των ξενοδόχων ΣΤΕΛΚ.

Σε μυστική ψηφοφορία, που διεξήχθη ύστερα από τετράωρη συνεδρίαση, το 80% των μελών του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, απέρριψε την πρόνοια του σχεδίου, που αφορά το Ταμείο Ευημερίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Ανάμεσα στα μέτρα που θα πάρει ο ΠΑΣΥΞΕ, δεν αποκλείεται να είναι το κλείσιμο των ξενοδοχείων και η απόλυση των υπαλλήλων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αυγερινός Νικήτας δήλωσε ότι ο σύνδεσμος ξενοδόχων απέρριψε ομόφωνα την μεσολαβητική πρόταση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μάκη Κεραυνού, ο οποίος ζητούσε ένα ναι η ένα όχι στην πρόταση του. Η πρόταση, είπε, γενικά είναι αποδεκτή, εκτός από το σημείο στο οποίο αναφέρεται ότι από την 1η Ιουλίου το Ταμείο Ευημερίας των εργαζομένων θα κατατίθεται στην κάθε ξενοδοχειακή μονάδα και θα το διαχειρίζονται οι ίδιοι οι υπάλληλοι. Ο κ. Νικήτας είπε ότι έχει ενημερωθεί σχετικά ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος είπε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωμα του ΠΑΣΥΞΕ, όπως δικαίωμα είναι και για τις ενώσεις να εμμένουν στις θέσεις τους.

Οι ενώσεις των εργαζομένων είχαν προειδοποιήσει ότι εάν κηρυχθεί αδιέξοδο, τότε θα προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα, τα οποία, όπως είπαν, θα είναι αισθητά και δυναμικά. Ο υπουργός Εργασίας Μάκης Κεραυνός επέκρινε τους ξενοδόχους για την απόρριψη της πρότασής του, λέγοντας ότι θα ευθύνονται για τις συνέπειες στον τουρισμό. Εκπρόσωπος των ενώσεων δήλωσε ότι από χθες τα ξενοδοχεία βρίσκονται υπό απεργία, αλλά συγκεκριμένα μέτρα θα ανακοινωθούν ενδεχομένως μέσα στην σημερινή ημέρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024