Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Aκαρπη η παρέμβαση Λιλλήκα

Σε απεργία οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κύπρου - σκληρή απάντηση των ξενοδόχων

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Ιούλιος 2003, 00:00

Μετά την απόρριψη, από την ΠΑΣΥΞΕ, της πρότασης του υπουργείου Εργασίας της Κύπρου για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, 2.000 μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ και ΠΕΟ, που εργάζονται σε 36 ξενοδοχειακές μονάδες κήρυξαν απεργία διαρκείας...

Μετά την απόρριψη, από την ΠΑΣΥΞΕ, της πρότασης του υπουργείου Εργασίας της Κύπρου για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης<...>

εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, 2.000 μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ και ΠΕΟ, που εργάζονται σε 36 ξενοδοχειακές μονάδες κήρυξαν απεργία διαρκείας.

Σε απάντηση ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), κήρυξε παγκύπρια ανταπεργία σε όλη την ξενοδοχειακή βιομηχανία από τη μία και μισή και για δύο ώρες, χθες το μεσημέρι.

Μετά την παραπάνω κίνηση συναντήθηκε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας με την ηγεσία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) για την εύρεση λύσης στο θέμα της εργασιακής διαφοράς μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στον ξενοδοχειακό τομέα. Όμως η συνάντηση έληξε χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Τι λένε οι φορείς

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει με έντονο τρόπο τα δυναμικά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται από τις ενώσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε διάφορα ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Κύπρο. Η ΟΕΒ, με ανακοίνωση της, καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη “να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλογιστούν τις συνέπειες των πράξεών τους και να συμπεριφερθούν υπεύθυνα έναντι του τόπου και του λαού, πριν θρηνήσουμε επί ερειπίων”.

Την αναστολή των απεργιακών μέτρων στον ξενοδοχειακό τομέα ζητεί από το συνδικαλιστικό κίνημα το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), επισημαίνοντας ότι “οι επικρατούσες συνθήκες, ιδιαίτερα στην τουριστική βιομηχανία, επιβάλλουν συστράτευση όλων των συντελεστών για λύσεις στα προβλήματα και όχι ενέργειες που τα επιδεινώνουν”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top