Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣε απεργία οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κύπρου – σκληρή απάντηση των ξενοδόχων

Σε απεργία οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κύπρου – σκληρή απάντηση των ξενοδόχων

Μετά την απόρριψη, από την ΠΑΣΥΞΕ, της πρότασης του υπουργείου Εργασίας της Κύπρου για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, 2.000 μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ και ΠΕΟ, που εργάζονται σε 36 ξενοδοχειακές μονάδες κήρυξαν απεργία διαρκείας…

Μετά την απόρριψη, από την ΠΑΣΥΞΕ, της πρότασης του υπουργείου Εργασίας της Κύπρου για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης<...> εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, 2.000 μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ και ΠΕΟ, που εργάζονται σε 36 ξενοδοχειακές μονάδες κήρυξαν απεργία διαρκείας.

Σε απάντηση ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), κήρυξε παγκύπρια ανταπεργία σε όλη την ξενοδοχειακή βιομηχανία από τη μία και μισή και για δύο ώρες, χθες το μεσημέρι.

Μετά την παραπάνω κίνηση συναντήθηκε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας με την ηγεσία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) για την εύρεση λύσης στο θέμα της εργασιακής διαφοράς μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στον ξενοδοχειακό τομέα. Όμως η συνάντηση έληξε χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Τι λένε οι φορείς

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει με έντονο τρόπο τα δυναμικά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται από τις ενώσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε διάφορα ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Κύπρο. Η ΟΕΒ, με ανακοίνωση της, καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη “να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλογιστούν τις συνέπειες των πράξεών τους και να συμπεριφερθούν υπεύθυνα έναντι του τόπου και του λαού, πριν θρηνήσουμε επί ερειπίων”.

Την αναστολή των απεργιακών μέτρων στον ξενοδοχειακό τομέα ζητεί από το συνδικαλιστικό κίνημα το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), επισημαίνοντας ότι “οι επικρατούσες συνθήκες, ιδιαίτερα στην τουριστική βιομηχανία, επιβάλλουν συστράτευση όλων των συντελεστών για λύσεις στα προβλήματα και όχι ενέργειες που τα επιδεινώνουν”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024