Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΈληξε η απεργία στα ξενοδοχεία της Κύπρου με την μεσολάβηση του υπουργού εργασίας

Έληξε η απεργία στα ξενοδοχεία της Κύπρου με την μεσολάβηση του υπουργού εργασίας

Έληξαν τελικά οι απεργίες και οι ανταπεργίες που έπλητταν τις τελευταίες μέρες την Κύπρο μετά από διαβουλεύσεις και προσπάθειες του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων…

Έληξαν τελικά οι απεργίες και οι ανταπεργίες που έπλητταν τις τελευταίες μέρες την Κύπρο μετά από διαβουλεύσεις και προσπάθειες του<...> υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μάκη Κεραυνού, με αποτέλεσμα αργά το βράδυ της Παρασκευής να επιτευχθεί συμφωνία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της χώρας.

Οι τρεις πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία προνοεί τη σταδιακή αποπληρωμή, έως το 2009, των αναδρομικών για το Ταμείο Ευημερίας, ποσό που υπολογίζεται στο ένα περίπου εκατομμύριο λίρες. Οι ενώσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων και ο ΠΑΣΥΞΕ ευχαρίστησαν τον υπουργό Εργασίας Μάκη Κεραυνό για τις προσπάθειες που κατέβαλε, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να αποκατασταθεί η εργατική ειρήνη στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε δηλώσεις του στον κυπριακό τύπο σχολίασε την επιτυχή παρέμβασή του με την οποία επιλύθηκε η εργατική διαφορά στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, και ανέφερε `η χρυσή τομή τελικά ήταν να αντιληφθούμε ακριβώς ποιο ήταν το σημείο διαφοράς, ποια ήταν τα θέματα που ανησυχούσαν τις δυο πλευρές και να προσπαθήσουμε να δώσουμε μια πρόταση που να αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανησυχίες των δύο πλευρών. Αυτό νομίζω το πετύχαμε και σήμερα η ξενοδοχειακή βιομηχανία λειτουργεί κανονικά χωρίς να έχουμε οποιεσδήποτε παρενέργειες ή στρεβλώσεις`.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός διευκρίνισε ότι `η διαφοροποίηση αφορούσε την αποδοχή του χρόνου αποπληρωμής εκ μέρους των ξενοδόχων των οφειλών τους στο Ταμείο Ευημερίας. Επ΄ αυτού υπέβαλα τρεις εναλλακτικές προτάσεις και έγινε αποδεκτή η μια από τις τρεις. Συγκεκριμένα, η αποπληρωμή θα αρχίσει από την 1η Αυγούστου και θα γίνεται κάθε δεύτερο μήνα μέχρι και το 2008. Το υπόλοιπο ποσό που θα παραμείνει θα πληρωθεί εφ΄ άπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2009. Όσον αφορά στη διαχείριση του Ταμείου Ευημερίας αυτή θα γίνεται τόσο από τους Συνδέσμους των Ξενοδόχων όσο και από τις Συντεχνίες. Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω και τις δύο πλευρές, οι οποίες μετά από δεύτερες σκέψεις έδειξαν κατανόηση, ώστε να φθάσουμε σ΄ αυτό το αποτέλεσμα, που είναι καλό πρώτα απ΄ όλα για την Κύπρο αλλά και την οικονομία της`.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024