Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθέτησαν την συμφωνία τους οι ξενοδόχοι της Κύπρου

Σε απεργία ξανά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κύπρου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Ιούλιος 2003, 00:00

Δεν παρέστη χθες η ηγεσία του εργοδοτικού συνδέσμου ΠΑΣΥΞΕ στο υπουργείο Εργασίας της Κύπρου για την προγραμματισμένη υπογραφή της συμφωνίας με τις ενώσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων...

Δεν παρέστη χθες η ηγεσία του εργοδοτικού συνδέσμου ΠΑΣΥΞΕ στο υπουργείο Εργασίας της Κύπρου για την προγραμματισμένη υπογραφή<...>

της συμφωνίας με τις ενώσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων που θα έδινε τέλος στην κρίση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και θα οδηγούσε στην ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, με αποτέλεσμα να ξεκινούν πάλι οι απεργίες των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της χώρας Μάκης Κεραυνός χαρακτήρισε `γελοιότητες` τη δικαιολογία του ΠΑΣΥΞΕ, ο οποίος έθεσε προϋποθέσεις για δύο νέα θέματα προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία. Εξηγώντας ο υπουργός ανέφερε ότι `μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το βράδυ της Πέμπτης, την οποία ανακοίνωσα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναμένετο να προσέλθουν σήμερα (χθες) όλες οι πλευρές στο Υπουργείο για να υπογράψουν τη σχετική συμφωνία, όπως είχε προγραμματιστεί. Αντί τούτου, προσήλθαν μόνο οι συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ, και ο ΠΑΣΥΞΕ έθεσε προϋποθέσεις για δύο νέα θέματα προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία. Αντιλαμβάνεστε ότι, αυτή η τακτική καταγγέλλεται και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να μπούμε σε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων. Αυτό που έχω διαβιβάσει στον ΠΑΣΥΞΕ είναι ότι όφειλε να υπογράψει και σε περίπτωση που προέκυπταν οποιαδήποτε θέματα που χρήζουν διευκρίνησης σε κατοπινό στάδιο, θα ακολουθούντο οι σχετικές διαδικασίες από την αρμόδια υπηρεσία. Αντί τούτου, ο ΠΑΣΥΞΕ επιμένει στα αιτήματά του και όπως έχω πληροφορηθεί βρίσκεται αυτή τη στιγμή, αν είναι δυνατόν, σε διαπραγματεύσεις με τα μέλη του. Οι συντεχνίες μου είπαν ότι θα αποχωρήσουν γιατί δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τον ΠΑΣΥΞΕ και θα δώσουν συνέντευξη τύπου το απόγευμα”.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων ξεκινούν απεργίες. Στην κοινή συνέντευξη τύπου, οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, αφού καταδίκασαν τη στάση του ΠΑΣΥΞΕ ως υπαναχώρηση και αθέτηση συμφωνίας, ανακοίνωσαν ότι από σήμερα κατέρχονται σε απεργιακά μέτρα στα ξενοδοχεία μέλη του ΠΑΣΥΞΕ, με εξαίρεση όσους ξενοδόχους υπογράψουν τη συμφωνία για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.

Ερωτηθείς σχετικά με την αιφνίδια αλλαγή στάσης του ΠΑΣΥΞΕ, ο κ. Κεραυνός είπε: “Το θέμα του σεβασμού θεσμών και συμφωνιών δεν αντιμετωπίζεται από όλους με τον ίδιο τρόπο”.

Όσον αφορά τις προθέσεις του ΠΑΣΥΞΕ ο υπουργός είπε ότι αυτές είναι άγνωστες, αφού δεν υπήρξε ξεκάθαρη τοποθέτηση του Συνδέσμου για το πώς θα προχωρήσει στη συνέχεια.

Ερωτηθείς ποια είναι τα δύο ζητήματα για τα οποία ο ΠΑΣΥΞΕ έθεσε προϋποθέσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος αρνείται να συζητήσει το θέμα της συμμετοχής του ΣΤΕΚ στη διαχείριση του Ταμείου Προνοίας και του Ταμείου Ευημερίας του ΣΤΕΚ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top